Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia obvinila muža: Chcel previezť dvoch neplnoletých migrantov do Nemecka

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Polícia počas akcie Escape zadržala 55-ročného muža, ktorý chcel nelegálne previezť dvoch neplnoletých migrantov do Nemecka. Obvinila ho z trestného činu prevádzačstva. Informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

"Podľa zistení polície chcel previezť zo Slovenska do Nemecka dvoch neplnoletých cudzincov, ktorí sa na Slovensko dostali nelegálne a boli umiestnení v centre pre deti a rodiny," priblížila polícia. Policajti pracovali na odhalení prípadov nelegálnej migrácie a prevádzačstva týkajúcich sa neplnoletých cudzincov už dlhšie. Skupina páchateľov mala operovať na území štátov Slovenska, Maďarska, Poľska, Česka a Nemecka. "Aby boli prevozy sofistikovanejšie a ich odhalenie ťažšie, menili autá aj trasy prevozov," dodala Bárdyová.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok o situácii k migrantom (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii spolupracovali aj s kolegami z okolitých štátov, najmä z Českej republiky a Poľska. "V ostatnom období bolo v týchto troch krajinách obvinených 12 osôb pochádzajúcich najmä zo Sýrie, Turecka, Egypta a Palestíny. Pokúšali sa prepraviť cez územie SR do štátov západnej Európy minimálne 40 nelegálnych migrantov, ktorí boli dočasne umiestnení v centre pre deti a rodiny v Medzilaborciach," ozrejmila hovorkyňa.

Polícia obvinila muža: Chcel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

Viac o téme: PrevozPolícia MigrantiČin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu