Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Samosprávam preplatia za výdavky počas mimoriadnych situácií cez 540-tisíc eur: Vláda to už schválila

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Štát preplatí samosprávam výdavky vo výške 541.039 eur súvisiace so záchrannými prácami počas 18 mimoriadnych situácií. Vyčlenenie financií v stredu schválila vláda.

Ohrozenie zdravia II. stupňa riešili v územnej pôsobnosti okresných úradov Košice-okolie, Poprad a Liptovský Mikuláš, smerovať tam má 8439 eur. Za výdavky pri riešení požiarov v okresoch Košice, Levoča, Prešov a Sabinov by mal štát preplatiť 19.132 eur.

Archívne video

Príchod Roberta Fica na Ministerstvo zdravotníctva (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Prívalové dažde spôsobili mimoriadne udalosti v územnej pôsobnosti okresných úradov Rimavská Sobota, Senica, Trnava a Čadca, na preplatenie výdavkov je vyčlenených 34.325 eur. Následky snehovej kalamity v Žilinskom okrese si vyžiadali výdavky vo výške 217.463 eur. Za záchranné práce po víchrici v okresoch Sobrance, Nitra a Bardejov preplatia samosprávam 261.679 eur.

Samosprávy dostanú peniaze od vlády

"Finančné prostriedky sa navrhuje uvoľniť z kapitoly Všeobecná pokladničná správa, pričom sa odporúča ich poukázať do rozpočtovej kapitoly Ministerstvo vnútra SR a následne zabezpečiť ich presun do rozpočtov dotknutých subjektov podľa verifikácie výdavkov na záchranné práce," dodal predkladateľ.

Viac o téme: VýdavkySamosprávyPreplatenieRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu