Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Demokratov oslabuje ich zakladajúci člen, ktorý si povedal DOSŤ: Deväť rokov v politike vraj úplne stačilo!

Stranu Demokrati opúšťa zakladajúci člen. Zobraziť galériu (2)
Stranu Demokrati opúšťa zakladajúci člen. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Mnohí ho poznali ešte ako populárnu tvár, ktorá stála pri zrode strany Spolu, potom presedlal do strany Za ľudí a neskôr si povedal, že spojí sily s Mikulášom Dzurindom, čo sa nakoniec s projektom Modrá koalícia nepodarilo. Na konci dňa stal pri zrode strany expremiéra Eduarda Hegera Demokrati. Reč je o bývalom primátorovi Hlohovca Miroslavovi Kollárovi, ktorý sa nakoniec rozhodol politickú kariéru zavesiť na klinec. Prečo tak urobil?

archívne video

Prvé reakcie v centrále strany Demokrati na slepý exit poll (Zdroj: Topky/Maarty)

Miroslav Kollár svoj plán skončiť ohlásil na sociálnej sieti, pričom formálne kroky už uskutočnil prakticky hneď po voľbách. "Stranícke funkcie som zložil hneď 2. októbra s tým, že sa už nebudem o žiadnu uchádzať. A k 15. novembru končím aj moje členstvo v strane a pre túto chvíľu aktívne pôsobenie v politike," skonštatoval Kollár.

Demokratov oslabuje ich zakladajúci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Jan Zemiar)

 

DEVÄŤ ROKOV STAČÍ 15. novembra 2014 som v politike začal prvým zvolením za primátora, 15. novembra 2023 v nej na deň...

Posted by Miroslav Kollár - Demokrati on Saturday, October 28, 2023

V komunále produktivita, v národnej politike zabitý čas

"Boli časy dobré, aj tie druhé. V komunále najproduktívnejšie roky života, keď v reálnom čase vidíte výsledky vašej práce. Vo „veľkej“ politike najneproduktívnejšie zabíjanie času, energie, kapacít, aké som zažil – na straníckej aj celoštátnej úrovni. Za ten istý čas, za tie isté peniaze aj za ten istý energetický výdaj sme mohli a mali byť o svetelné roky ďalej," zaspomínal si Kollár.

Kollár aj načrtol, ako si predstavuje ďalšie roky. "Budem sa však asi viac venovať tomu, na čo mám reálny dosah. Hoci napríklad taká neznesiteľná ľahkosť politického komentovania je lákavá. Lebo máločo bolo v posledných mesiacoch od seba vzdialenejšie, ako realita politická a jej mediálny obraz. Kto nezažil, neuverí," dodal.

Viac o téme: KariéraKoniecDemokratiMiroslav KollárPolitika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu