Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rezort vnútra avizuje nomináciu na šéfa polície v najbližšom možnom termíne

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Rezort vnútra na čele s ministrom Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) avizuje nomináciu na post policajného prezidenta v najbližšom možnom termíne. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. Aktuálny šéf polície Štefan Hamran po voľbách potvrdil zámer z funkcie odísť.

"Pri výbere nového policajného prezidenta bude kľúčová profesionalita, apolitickosť a dôrazné dodržiavanie zákonov. To je zároveň očakávané od každého štátneho zamestnanca či príslušníka zložiek ministerstva vnútra," uviedol rezort s tým, že v personálnych otázkach má vedenie ministerstva jasnú víziu kvalít, ktoré musia riadiace funkcie spĺňať.

archívne video

Pellegrini oznámil nominácie Hlasu-SD na ministrov novej vlády, on chce šéfovať parlamentu (Zdroj: Topky/Raman Leško)

Priority nového ministra 

Prioritami nového ministra bude podľa stanoviska zvyšovanie bezpečnosti občanov SR a s tým súvisiace riešenie podstavu v Policajnom zbore. Za rovnako dôležitú považuje aktuálnu situáciu s tranzitnou migráciou a zlepšenie ochrany hraníc. 

"Dôležitým cieľom bude skvalitňovanie služieb občanom a zlepšovanie poskytovania pomoci pri krízových situáciách budovaním potrebných kapacít a zvyšovaním odolnosti pri mimoriadnych udalostiach, ako napríklad pri nedávnom zemetrasení na východe krajiny," dodal rezort v stanovisku.

Viac o téme: Policajný prezidentŠtefan HamranMatúš Šutaj EštokHlas-SDRezort vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu