Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V sobotu v tričkách, dnes čistá mizéria: Slováci, v najbližších dňoch na pekné počasie zabudnite!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Posledné dni viac ako jeseň pripomínali začiatok leta. Teploty sa na mnohých miestach vyšplhali na 25 stupňov Celzia a dokonca bol pokorený rekord, kedy meteorológovia v noci z piatka na sobotu zaznamenali tropickú noc. Prezradíme vám, aké počasie nás čaká najbližšie dni.

archívne video

Bratislavou sa prehnali silné búrky (Zdroj: Tip čitateľa)

PONDELOK 

V noci jasno až polojasno, miestami prechodne oblačno. Postupne lokálne hmla alebo nízka oblačnosť, výnimočne s mrholením. Najnižšia nočná teplota 9 až 4 st., v dolinách a kotlinách ojedinele chladnejšie. Bezvetrie alebo slabý vietor. Cez deň polojasno až oblačno. Ráno a predpoludním lokálne hmla alebo nízka oblačnosť, ojedinele aj s mrholením. Najvyššia denná teplota 15 až 20, pri dlhšie trvajúcej hmle okolo 13 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 8 st. Prevažne slabý vietor. 

V sobotu v tričkách,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

UTOROK

Vplyv oblasti vyššieho tlaku vzduchu od juhovýchodu až východu u nás bude slabnúť. Súčasne nad Severným morom sa bude nachádzať stred tlakovej níže a s ňou spojený studený front od západu postúpi do strednej Európy. Oblačno až zamračené, v noci a dopoludnia lokálne zmenšená oblačnosť. Ojedinele, popoludní postupne miestami mrholenie alebo dážď. Zrána lokálne hmla. Najnižšia nočná teplota 13 až 8, v dolinách a kotlinách miestami okolo 6 st. Najvyššia denná teplota 14 až 19, na juhozápade miestami do 22 st. Slabý, na juhozápade a cez deň postupne aj inde prevažne južný vietor 3 až 9 m/s, v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s (10 až 30, 55 km/h). 

V sobotu v tričkách,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

STREDA

Tlaková níž so stredom nad Severným morom sa postupne vyplní a s ňou spojený zvlnený studený front bude postupovať cez strednú Európu ďalej na východ. Oblačno až zamračené, ojedinele hmla. Na viacerých miestach mrholenie, dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota 14 až 9 st. Najvyššia denná teplota 14 až 19, na severe miestami okolo 12 st. Západný až severozápadný do 6 m/s (20 km/h), v noci na strednom a východnom Slovensku prevažne slabý vietor. 

V sobotu v tričkách,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Počasie v našej oblasti bude ovplyvňovať rozsiahla a hlboká tlaková níž so stredom nad Atlantikom severne od Írska a s ňou spojený studený front postúpi od západu do strednej Európy. Oblačno až zamračené, miestami dážď alebo prehánky. Na horách veterno. Najnižšia nočná teplota 10 až 4 st. Najvyššia denná teplota 13 až 18, v Žilinskom a miestami v Trenčianskom kraji okolo 11 st. 

V sobotu v tričkách,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

PIATOK

Bude teplotne nadnormálny. Oblačno až zamračené, neskôr prechodne aj menej oblačnosti. Spočiatku na viacerých miestach dážď, neskôr miestami prehánky alebo mrholenie. Najnižšia nočná teplota 12 až 6, neskôr miestami v údoliach okolo 3 st. Najvyššia denná teplota 11 až 18 st. 

V sobotu v tričkách,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: JeseňPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu