Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Virálnu informáciu o údajnom pokuse o únos dieťaťa v Ružomberku overuje polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

RUŽOMBEROK - Polícia preveruje virálnu informáciu o údajnom pokuse o únos dieťaťa v Ružomberku. To mala násilne lákať do auta cudzia osoba. V súvislosti s prípadom v meste zvýšili hliadky pri školách. Policajti vo štvrtok na sociálnej sieti uviedli, že nateraz sa informáciu nepodarilo potvrdiť a v tejto veci neevidujú žiadne nezvestné deti.

Správa o pokuse o únos dieťaťa sa začala nedávno šíriť na sociálnej sieti. Policajti ubezpečili, že bezodkladne po prijatí oznámení začali vykonávať potrebné úkony s cieľom objasnenia veci. "Príspevok, ktorý informáciu šíril, bol medzičasom zmazaný. Dovtedy však stihol nazbierať vyše dvetisíc zdieľaní," podotkli policajti.

archívne video

Krajský súd v Bratislave poslal do väzby obvineného záchranára (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ružomberský hovorca Vladimír Miškovčík zároveň informoval, že na radnici sa vo štvrtok v súvislosti s incidentom uskutočnilo operatívne pracovné stretnutie. "V prípade, že by ste boli svedkom podozrivého správania sa nejakej osoby v okolí školy, prípadne, ak by ste takúto osobu zaregistrovali, je potrebné bezodkladne kontaktovať políciu na tiesňovej linke 158 alebo 159. Zároveň všetkých prosíme, aby v prípade, že takéto informácie majú, riešili situáciu výlučne s políciou, nie na sociálnych sieťach," poznamenal hovorca.

Viac o téme: Polícia PreverovanieSlovenskoRužomberokúnosZAX
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu