Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na súdoch pribudnú vypočúvacie miestnosti pre deti a zraniteľné osoby

Jana Dubovcová Zobraziť galériu (2)
Jana Dubovcová (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Na viacerých súdoch pribudnú otváracie vypočúvacie a monitorovacie miestnosti pre deti a zraniteľné osoby. Informovala o tom ministerka spravodlivosti Jana Dubovcová počas štvrtkového otvorenia miestnosti na Mestskom súde Bratislava II.

VIDEO Na súdoch pribudnú vypočúvacie miestnosti pre deti a zraniteľné osoby, podľa ministerky Dubovcovej je to meškanie 20 rokov

Na súdoch pribudnú vypočúvacie miestnosti pre deti a zraniteľné osoby, podľa ministerky Dubovcovej je to meškanie 20 rokov (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Z môjho pohľadu je to s meškaním minimálne 20 rokov v Slovenskej republike. Tieto miestnosti sme tu plánovali dávno, nielen na tomto súde, ale aj na ostatných súdoch," dodala ministerka. Miestnosti budú aj na Krajskom a Okresnom súde v Prešove, na okresných súdoch v Galante, Rimavskej Sobote, Rožňave, Spišskej Novej Vsi a vo Zvolene.

"Projekt realizácie výsluchových miestností sa začal pred niekoľkými rokmi a má prispieť jednoznačne k zlepšeniu realizácie našej povinnosti, ktorá nám vyplýva z dohovoru pre práva detí," uzavrela poverená predsedníčka Mestského súdu Bratislava II Anna Križáková.

Viac o téme: DetiSúdyVypočúvacie miestnostiZraniteľné osoby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu