Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obrovský podvod! Muž mal od poškodených vylákať takmer 240-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

TRENČÍN - Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 30-ročného muža z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu podvodu. Obvinený mal podvodom vylákať od viacerých poškodených v Trenčíne a okolí takmer 240.000 eur. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

"Obvinený sa mal v období od roku 2022 prezentovať ako osoba schopná zabezpečiť sprostredkovanie navonok výhodného predaja rôznych nehnuteľností, najmä v Trenčíne a okolí cez spriaznené osoby," uviedla Krajčíková.

archívne video

Podvodník pripravil 91-ročnú seniorku o 7-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Muž mal pri tom využiť podľa nej dlhodobé, ale aj krátkodobé známosti s poškodenými, ktorých mal aj utvrdzovať rôznymi formami o úspešnosti takéhoto investovania. "Od poškodených pod zámienkou sprostredkovania takéhoto predaja mal vylákať rôzne sumy finančnej hotovosti, buď priamo na kúpu týchto nehnuteľností alebo na financovanie ich výstavby," priblížila s tým, že svojím konaním mal obvinený poškodených uviesť do omylu a spôsobiť im celkovú škodu veľkého rozsahu vo výške 239.046 eur.

 

👉PODVODOM VYLÁKAL OD POŠKODENÝCH SUMU TAKMER 240.000,-€ ▶Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Wednesday, October 18, 2023

Polícia muža v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ spracoval na obvineného podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi. O jeho ďalšom osude rozhodoval sudca Okresného súdu v Trenčíne," dodala Krajčíková.

Viac o téme: PodvodPolícia PeniazeMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu