Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V mestách na Gemeri bolo cítiť otrasy, škody po zemetrasení neevidujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

REVÚCA - Otrasy pri pondelňajšom (9. 10.) zemetrasení pocítili aj ľudia na Gemeri, a to napríklad obyvatelia žijúci v bytovkách v mestách Rožňava, Revúca či Tornaľa. Samosprávy však doposiaľ žiadne škody neevidujú. Uviedli to primátori jednotlivých miest.

V Rožňave otrasy zaznamenali napríklad na sídlisku Juh. Podľa primátora Michala Domika nepríjemný zážitok avizovalo viacero občanov, v meste však neevidujú po zemetrasení žiadne škody. Ako uviedla riaditeľka Slovenského národného múzea - Múzea Betliar Tímea Mátéová, poškodenie po zemetrasení nezaznamenali v historickom kaštieli v Betliari ani na rekonštruovanom hrade Krásna Hôrka.

VIDEO V obci Baškovce pri Humennom spôsobilo zemetrasenie značné škody

V obci Baškovce pri Humennom spôsobilo zemetrasenie značné škody (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Škody nehlásli ani obyvatelia Tornale

Otrasy pri zemetrasení zaznamenali aj obyvatelia Tornale. "Tí, ktorí bývajú v bytovkách, hlavne na vyšších poschodiach, to cítili. Chystáme sa prejsť a prekontrolovať niektoré naše mestské budovy," uviedla primátorka mesta Erika Győrfiová. Dodala však, že zatiaľ o žiadnych škodách na území mesta vedomosť nemá.

"Aj v Revúcej to bolo pár sekúnd cítiť, najmä na vyšších poschodiach," uviedol primátor Július Buchta. Ako dodal, v bytoch sa triasol nábytok či rôzne predmety, hlásenia o škodách však samospráva neeviduje. Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer zasiahlo východné Slovensko, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

Viac o téme: OtrasyŠkodyZemetrasenie Gemer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu