Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prezidentka sa poďakovala zložkám za monitorovanie situácie po zemetrasení

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: FB Z. Č.)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová sa poďakovala pohotovostným zložkám a tímom, ktoré od pondelka (9. 10.) večera monitorovali situáciu a možné problémy a riziká v súvislosti so zemetrasením, ktoré zasiahlo východné Slovensko.

"Pre časť ľudí môže byť aj náprava menej závažných škôd na domoch a bytoch komplikovanejšia a náročnejšia a veľmi ma mrzí, že sa ocitli v tejto situácii. Ďakujem pohotovostným zložkám a tímom, ktoré od včera večera monitorovali situáciu a možné problémy a riziká," napísala hlava štátu na sociálnej sieti.

VIDEO Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi

Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi (Zdroj: Tip čitateľa)

Zemetrasenie malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Bolo v hĺbke 17,8 kilometra. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou. Otrasy bolo cítiť na viacerých miestach v Prešovskom a Košickom kraji. Niektorí evidujú popukané steny, popadanú omietku, porozbíjané obrazy, zrkadlá zo stien či vázy. Mimoriadne situácie z dôvodu poškodenia domov počas zemetrasenia vyhlásili v obciach Holčíkovce a Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou a Kolbovce v okrese Stropkov. Zranenia nie sú nahlásené.

 

Zemetrasenie, ktoré včera žiaľ zasiahlo časť východného Slovenska si vyžiadalo v niektorých obciach vyhlásenie...

Posted by Zuzana Čaputová on Tuesday, October 10, 2023
Viac o téme: PoďakovanieZemetrasenie SlovenskoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu