Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KDH vyzýva ministra zdravotníctva Palkoviča, aby už nerobil zásadné zmeny

Michal Palkovič
Michal Palkovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - KDH dôrazne protestuje proti snahe ministra zdravotníctva Michala Palkoviča urobiť na poslednú chvíľu zásadné personálne zmeny na čele Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Šéfa zdravotníckeho rezortu vyzýva, aby s takýmito nomináciami i ďalšími zásadnými rozhodnutiami počkal až na zostavenie novej vlády, ktorá za rezort i štátnu poisťovňu prevezme politickú zodpovednosť.

 

VYZÝVAME MINISTRA ZDRAVOTNÍCTVA, ABY NEROBIL ZÁSADNÉ ZMENY NA POSLEDNÚ CHVÍĽU KDH dôrazne protestuje proti snahe...

Posted by KDH on Saturday, October 7, 2023

Expert KDH na zdravotníctvo Peter Stachura poukazuje aj na to, že podľa medializovaných správ by sa do vedenia VšZP mala dostať jej bývalá generálna riaditeľka Ľubica Hlinková, ktorá sa so štátnou poisťovňou momentálne súdi. "KDH dôrazne žiada povereného ministra Palkoviča, aby sa zdržal akýchkoľvek rozhodnutí na poslednú chvíľu, či už personálnych nominácií alebo rozhodnutí, ktoré by mohli mať negatívny finančný dosah," uviedol Stachura.

archívne video

Podľa Majerského to zatiaľ vyzerá tak, že KDH mieri do opozície (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

VšZP požiadala Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) o vydanie predchádzajúceho súhlasu k jej novému vedeniu. Týka sa všetkých troch členov predstavenstva, vrátane jej šéfa. Pre TASR to potvrdili ÚDZS aj VšZP. Minister zdravotníctva v júli odvolal Richarda Strapka z funkcie riaditeľa, predsedu a člena predstavenstva VšZP. Po jeho odchode sa funkcií vzdali zvyšní dvaja členovia predstavenstva Beata Havelková a Ľubomír Kováčik. Po dohode s ministerstvom zostávajú vo vedení do vymenovania nových členov.

Viac o téme: ZmenyZdravotníctvoKDHZmenaMichal Palkovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu