Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prezidentka vraj môže za zastavenie pomoci Ukrajine: Palác sa začal okamžite brániť, išlo by o mimoriadny precedens!

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Pri otázke poskytnutia ďalšej vojenskej pomoci Ukrajine treba podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej rešpektovať výsledky volieb a počkať na závery rokovaní o zostavení novej vlády. Jej hovorca Martin Strižinec zdôraznil, že hlava štátu vojenskú pomoc Ukrajine podporuje, ale nedáva súhlas ani nesúhlas s jej poskytnutím. Ešte pred týmto celým sa však médiami začala šíriť správa, že samotná Čaputová stojí za stopnutím pomoci Ukrajine. Takéto tvrdenia však hovorca hlavy štátu vyvrátil.

 "V prvom rade prezidentka nedáva súhlas ani nesúhlas s poskytnutím vojenskej pomoci, takže nie je pravda, že zastavila ďalší balík vojenskej pomoci Ukrajine. Prezidentka sa však stotožňuje s názorom premiéra, že pri tejto otázke je potrebné rešpektovať výsledky volieb a počkať na závery rokovaní o zostavení novej vlády, ktoré práve v týchto dňoch prebiehajú," uviedol Strižinec.

VIDEO Vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej k výsledku parlamentných volieb

Vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej k výsledku parlamentných volieb. (Zdroj: Topky/Maarty)

Takéto rozhodnutie by bolo precedensom

Dodal, že v tomto čase by rozhodnutie o poskytnutí vojenského materiálu bolo precedensom pri zmene politickej moci aj v budúcnosti. "Prezidentka naďalej, tak ako doposiaľ, podporuje poskytovanie vojenskej pomoci Ukrajine v rámci možností ozbrojených síl," doplnil.

Volodymyr Zelenskyj a Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (2)
Volodymyr Zelenskyj a Zuzana Čaputová  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Pamätajte si, že vplyv ruských agentov na Slovensku je jednoducho obrovský. To, čo dnes vidíme, je vplyv Ruskej federácie, ktorá sa snaží rozdúchať situáciu v Európe," uviedol tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Olexij Danilov v reakcii na oznámenie Čaputovej o možnom pozastavení vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Jeho vyjadrenie TASR prevzala z ukrajinskej agentúry UNIAN.

Viac o téme: PomocNová vládaUkrajinaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu