Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slovensko môže vyhrať iba vtedy, keď budú v parlamente demokratické strany, tvrdia Demokrati

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Slovensko môže vyhrať iba vtedy, keď budú v parlamente demokratické strany, ktoré môžu zložiť demokratickú vládu. Vyhlásili to na stredajšej tlačovej konferencii predstavitelia strany Demokrati. Vyzvali občanov prísť voliť.

Demokrati sľubujú jasné zahraničnopolitické smerovanie, boj za demokraciu i spravodlivosť. "Sloboda, demokracia, bezpečnosť nikdy neboli zadarmo, treba ich ustrážiť," uviedol podpredseda strany Jaroslav Naď. Sloboda a demokracia musí ísť podľa neho ruka v ruke so spravodlivosťou.

Arcibiskup Róbert Bezák volí Demokratov. A vy? (Zdroj: Facebook/ Demokrati 2023)

Zdôraznil, že Slovensko patrí na západ. "Byť v jadre EÚ a NATO je jediná rozumná alternatíva," povedal s tým, že Slovensko potrebuje odbornú, slušnú, skúsenú vládu pre ľudí. Zároveň vyzval na podporu od predstaviteľov strán Modrí, Most-Híd a Maďarské fórum. Demokratov podporili aj viaceré osobnosti ako emeritný arcibiskup Róbert Bezák či spisovateľ Ľubomír Feldek a ďalší. Volebná kampaň sa končí 48 hodín predo dňom konania volieb, teda o polnoci zo stredy na štvrtok (28. 9.). Volebné moratórium trvá aj počas celého volebného dňa v sobotu 30. septembra.

Viac o téme: KandidátiDemokratiVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu