Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šeliga podal trestné oznámenie: Má podozrenia z krivenia spravodlivosti na Generálnej prokuratúre

Juraj Šeliga
Juraj Šeliga (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga podal na Národnej kriminálnej agentúre trestné oznámenie v súvislosti s podozreniami zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Má ísť o podozrenia z "krivenia spravodlivosti" na Generálnej prokuratúre (GP) SR pri disproporčnej aplikácii paragrafu 363 Trestného poriadku.

"Dlhodobo upozorňujem na to, že na Generálnej prokuratúre SR sa dejú veci, ktoré sú mimoriadne podozrivé, paragraf 363 sa používa tak, ako to zákon nepredpokladá a v niektorých prípadoch je, podľa môjho názoru, krivená spravodlivosť. O tom hovorí aj Ústavný súd," tvrdí Šeliga. 

Archívne video: Paragraf 363 Trestného poriadku nie je v rozpore s ústavou, rozhodol Ústavný súd SR

Paragraf 363 Trestného poriadku nie je v rozpore s ústavou, rozhodol Ústavný súd SR (Zdroj: TASR/František Iván)

Poznamenal, že podľa informácií strany Demokrati, v ktorej pôsobí, mala ešte v júni 2021 GP SR odmietnuť aplikovať paragraf 363 z dôvodu, že v prípade nebolo vznesené obvinenie. "Je to len dva mesiace pred tým, ako Žilinka s Kanderom zrušili vyšetrovanie tímu Oblúk bez toho, aby bol ktokoľvek obvinený," podotkol.

Viac o téme: Verejný činiteľGenerálna prokuratúraNAKAJuraj ŠeligaParagraf 363Paragraf 363 Trestného poriadkuZneužívanie moci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu