Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jablko z volieb neodstúpi: Vyzýva Demokratov, SaS a PS na spoločný postup

Lucia Ďuriš Nicholsonová Zobraziť galériu (2)
Lucia Ďuriš Nicholsonová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Členovia strany Jablko sa nevzdajú kandidatúry v predčasných parlamentných voľbách. Na kandidátke Demokratov zostávajú a vyzývajú SaS a Progresívne Slovensko na spoločný postup. Podľa zakladateľky Jablka Lucie Ďuriš Nicholsonovej je to jediná možnosť, ako po voľbách zostaviť demokratickú vládu. Informovala o tom na utorkovej tlačovej konferencii.

"Mnohí nás vyzývajú, aby sme sa vzdali účasti na voľbách, aby neprepadli hlasy našich voličov. Pre Jablko ako stranu, ktorá vznikla len nedávno, by bolo najvýhodnejšie to urobiť a postaviť si na tom vlastné PR," skonštatovala Ďuriš Nicholsonová s tým, že tak neurobia, pretože momentálne je dôležitá budúcnosť Slovenska, nie Jablka.

Vyhlásenie strany Jablko k voľbám (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Je názoru, že demokratická vláda nevznikne bez účasti Demokratov, ktorí si podľa nej zaslúžia druhú šancu. "Demokrati majú podľa prieskumov veľký potenciál, ktorý ešte ani zďaleka nebol naplnený. Sme presvedčení, že napokon prejdú cez päť percent a že hlasy voličov neprepadnú," dodala. Verí tiež, že nerozhodní voliči napokon dajú šancu aj "slušným a kauzami nepoškvrneným" politikom zo SaS.

Jablko z volieb neodstúpi:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kritizuje, že demokratické strany v súčasnosti nie sú schopné spoločne sa "postaviť zlu", kvôli čomu hrozí historicky najväčší počet prepadnutých hlasov a vláda Smeru-SD. "Existuje jediný scenár proreformnej a demokratickej vlády bez zlodejov a korupčníkov a zákerných egomaniakov z Trnavy, a to je vláda zložená z PS, Demokratov a zo Sasky," poznamenala Ďuriš Nicholsonová.

Vyzvala preto lídrov týchto strán na spoločný postup. "Aby urobili spoločnú tlačovú konferenciu, na ktorej ukončia zbytočné útočenie jeden na druhého a aby vyslali signál, že voliť ich znamená voliť demokratickú vládu, ktorá môže vzniknúť po septembri," povedala.

Viac o téme: VoľbyJablkoLucia Ďuriš Nicholsonová2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu