Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pár dní pred voľbami sa pred súd postavili Kuffovci: Obžaloba pre nebezpečné vyhrážanie! Vinu odmietajú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KEŽMAROK - Na pracovisku Okresného súdu Poprad v Kežmarku sa v stredu začalo súdne pojednávanie s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov. Všetci traja obžalovaní pred súdom vyhlásili, že sú nevinní. Čelia obžalobe z prečinu nebezpečného vyhrážania formou spolupáchateľstva. Na prvom pojednávaní by mal okrem nich vypovedať aj poškodený Radoslav Ksiažek.

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a podpredseda strany Život-NS Filip Kuffa spolu s bratom Gregorom Kuffom už skôr odmietli, že by sa niekto z ich rodiny bil s farmármi alebo sa niekomu vyhrážal. Okrem nich je obžalovaný aj ich otec Štefan Kuffa. Prokurátorka v obžalobe uviedla, že trojica obžalovaných mala poškodeného fyzicky napadnúť a vyhrážať sa likvidáciou jemu i jeho blízkym, keď sa v autách stretli na priestranstve v blízkosti smetiska pri Kežmarku. K incidentu medzi nimi a farmárom z Kežmarku malo dôjsť v júli 2021.

Pár dní pred voľbami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ archív F.K.)

Obžalobu Kuffovci považujú za neopodstatnenú, keďže je podľa nich založená na jedinom dôkaze. Z dokazovania podľa obhajoby vyplynie, že výpoveď poškodeného je nelogická, nepresvedčivá a nevierohodná, do konania chce predložiť ďalšie dôkazy, ktoré výpoveď spochybnia. Obžalovaní sú presvedčení, že v danom prípade ide o politicky motivovanú kauzu s cieľom zbaviť ich poslaneckého mandátu a tiež o pomstu za to, že Gregor Kuffa začal na území Kežmarku a v okolí podnikať v poľnohospodárstve a dostal sa tak do konfliktu s miestnou podnikateľkou.

Viac o téme: FarmáriSúd NapadnutieKuffovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu