Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Obľúbený príspevok mnohých zamestnancov opäť porastie! Vieme, kedy a aj o koľko si s príchodom nových gastrolístkov prilepšíte

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Gettyimages)

BRATISLAVA – Slováci sa môžu tešiť na novú výšku príspevku, bez ktorého si nikto z pracujúcich zamestnanie už ani nedokáže predstaviť. Jeho zvýšenie je odpoveďou zo strany štátu na rastúcu infláciu. Na vyššiu sumu príspevku na stravné sa tak môžu tešiť všetci zamestnanci aj podnikatelia.

archívne video

Hlas-SD navrhuje zníženie DPH pre gastro o 5% (Zdroj: Topky/Maarty)

Doterajšia hodnota všetkým známeho gastrolístka je dnes na úrovni 5,45 eur, od októbra by sa však mala výrazne zvýšiť. S novou sumou 5,85 eura na deň tak na stravné dostane o 40 centov viac, ako tomu bolo dodnes. Najnižší príspevok zamestnávateľa sa od októbra taktiež zvýši, a to na hodnotu 3,22 eura.

Obľúbený príspevok mnohých zamestnancov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

K poslednému zvyšovaniu sumy gastrolístkov tak došlo ešte v júni tohto roka, kedy sa cena stravného navýšila na dnešných 5,48 eura. Zamestnávateľ tak zamestnancovi prispieva sumou, ktorá zodpovedá najmenej 55 percentám ceny gastrolístka, najviac však 55 percentami stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín. Ak to teda prepočítame na základe čísiel platných dnes, od 1. júna sa maximálny možný príspevok zamestnávateľa na „gastráč“ zvýšil na 4,02 eura. Pri najnižšej možnej cene gastrolístka, čo je 5,48 eura, je príspevok zamestnávateľa najmenej 3,02 eura. Aj tu platí, že časť sumy gastrolístka môže pokryť príspevok zo sociálneho fondu a časť si platí sám zamestnanec.

Viac o téme: InfláciaPríspevokPríspevok na stravnéGastrolístok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu