Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

PRIESKUM Väčšina ľudí si myslí, že sa volebná kampaň nevenuje dôležitým témam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/ Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ľudia na Slovensku nepovažujú témy, ktoré politické strany riešia v predvolebnej kampani, za dôležité pre kvalitu života. Myslí si to 88 percent respondentov. Zároveň od novej vlády očakávajú, že bude schopná riešiť reálne problémy ľudí a bude pre ľudí príkladom aj v oblasti vzdelania a slušnosti. Vyplýva to z dát kontinuálneho prieskumu postoja obyvateľov "Ako sa máte, Slovensko?".

Prieskum tiež dlhodobo ukazuje, že zdravotníctvo, nezávislosť a nestrannosť súdnictva, boj s korupciou a riešenie dôsledkov inflácie sú priority, ktorým by sa podľa ľudí mala venovať nová vláda. Z prieskumu ďalej vyplýva, že aj keď si 70 percent ľudí myslí, že zdravotníctvo by malo byť prioritou, len 30 percent z nich pozná veľmi dobre alebo celkom dobre program v oblasti zdravotníctva tej strany, ktorú zvažujú voliť.

Archívne video

Simulované voľby na Gymnáziu Ľ. Štúra v Trenčíne vyhralo presvedčivo PS (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

To, že nová vláda bude schopná riešiť skutočné problémy ovplyvňujúce kvalitu života očakáva až 76 percent respondentov. Z komunikačnej agentúry Seesame priblížili, že ľudia od novej vlády očakávajú, že bude inteligentná a vzdelaná a tiež, že bude vládnuť slušne a jej členovia budú bezúhonní.

Prieskum bol realizovaný 30. augusta až 6. septembra na vzorke 1000 respondentov. Ide o sériu prieskumov, ktoré iniciovala prieskumná spoločnosť MNFORCE, komunikačná agentúra Seesame v spolupráci so Sociologickým ústavom Slovenskej akadémie vied (SAV) a Ústavom výskumu sociálnej komunikácie SAV.

Viac o téme: KampaňKandidátiVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu