Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bookmakeri vidia voľby inak ako prieskumy: Roztrhlo sa vrece so STÁVKAMI, toto je víťaz s jemným náskokom!

Bookmakeri pozerajú na slovenské voľby. Zobraziť galériu (5)
Bookmakeri pozerajú na slovenské voľby. (Zdroj: Gettyimages.com, Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Aj keď sa voľby uskutočnia už v sobotu, ešte stále prebiehajú aj paralelné "prieskumy verejnej mienky" ktoré spočívajú v aktuálnych kurzoch na víťazov volieb v stávkových kanceláriách. Tie ukazujú jasné trendy, ktoré už v týchto dňoch ukazujú síce na krehkého, ale predsa pravdepodobného víťaza volieb. Toto sú ich prognózy.

archívne video

Ministerstvo vnútra vyzýva, aby si ľudia dávali pozor na svoj hlasovací preukaz, náhradný sa nevydáva (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Smer tesne vedie

Len pár dní pred voľbami sme sa pozreli na výsledky v stávkovej kancelárii Tipsport, kde vedie s kurzom 1,77 Smer-SD. Za ním sa s miernym odstupom Progresívne Slovensko s kurzom 2,10. Nasleduje však veľký spád a na treťom mieste je Hlas-SD s dvojciferným kurzom. Nasledujú subjekty ako OĽaNO a priatelia, Republika, SNS či SaS.

Bookmakeri vidia voľby inak
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: repro tipsport.sk)

Priamo úmerných k tomu máme aj víťazov v možnom premiérskom kresle. Tipsport v tomto kresle vidí opäť s miernym náskokom bývalý premiér a šéf Smeru Robert Fico. Nasleduje Michal Šimečka ako šéf Progresívneho Slovenska.

Bookmakeri vidia voľby inak
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: repro tipsport.sk)

Zaujímavé sú však aj štatistiky nižšie:

Celkové nábery činia až 1 100 000 eur
Počet tipujúcich klientov –7895
Počet podaných tiketov –  28 666
Najtipovanejšia príležitosť – Smer-SSD vyhrá voľby – 416 000 eur

TOP 3 najvyššie stávky:

1. OĽaNO a priatelia sa neumiestnia do 3. miesta – vklad: 10 000 eur, kurz: 1,34:1 – eventuálna výhra: 13 400 eur.

2. Víťazstvo Progresívneho Slovenska – vklad: 8000 eur, kurz: 3:1 –  eventuálna výhra: 24 000 eur.

3. SNS sa dostane do parlamentu – vklad: 6400 eur, kurz: 1,38:1 – eventuálna výhra: 8832 eur.

"Potvrdzuje sa, že Slováci majú čoraz väčší záujem o spoločenské stávky, pričom vrcholom sú, prirodzene, domáce parlamentné voľby. Čísla vkladov na parlamentné voľby do dnešného dňa už prekročili magickú hranicu jeden milión eur," vyjadril sa vedúci bookmakerov a špecialista na politické stávky Pavol Boško. "Keďže chceme našim klientom vyjsť čo najviac v ústrety, po zatvorení volebných miestností bude možné podať live stávky na základe priebežného sčítavania hlasov," dodal Boško.

Prekvapivý počet pre konkrétneho kandidáta

Zaujímavosťou podľa stávkovej kancelárie je to, že na druhom mieste v počte celkových náberov (vyše 7800 eur) na Slovensku sa ocitol Igor Matovič, na ktorého je aktuálny kurz, že sa stane budúcim premiérom, až 275:1.

"Máme aj niekoľko bizarných stávok. Spomeniem tip na to, že Progresívne Slovensko sa ani nedostane do parlamentu. Kurz na danú príležitosť predstavuje 200:1, klient môže z vkladu 50 eur vyťažiť až 10 000 eur. Medzi tipérmi máme očividne aj fanúšikov Demokratov, jeden z nich stavil na ich víťazstvo 100 eur, pričom môže vyhrať až 260 000 eur, keďže kurz mal hodnotu 2600:1," uviedol na stretnutí s novinármi Pavol Boško.

Druhá kancelária to vidí podobne

Pozreli sme sa však aj na čísla stávkovej kancelárie Niké, ktorá sa stávkujúcich pýta na vymenovaného premiéra počas 1. novembra 2023. Prekvapenie sa okrem tradičných politikov koná na druhom mieste, kde je súčasný úradnícky premiér Ľudovít Ódor, ktorý vo voľbách ani nekandiduje. To, že sa nachádza na druhom mieste napovedá aj to, že stávkujúci veria aj možnosť volebného patu. Ak totiž novú vládu nezloží nikto, tak premiérom bude pravdepodobne stále naďalej Ódor.

Bookmakeri vidia voľby inak
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: repro nike.sk)

Vo veľmi tesné víťazstvo Smeru veria aj stávkujúci Niké, ktorí majú na túto stranu kurz 1,75, pričom je nasledovaná PS s kurzom 2,20. Opäť však nastáva spád po treťom mieste, kedy dvojciferný kurz opäť dosahuje Hlas-SD.

Bookmakeri vidia voľby inak
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: repro nike.sk)

Viac o téme: PoliticiStávkové kancelárieVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu