Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česká polícia zastavila pri hraniciach so Slovenskom dodávku: Bolo v nej 33 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

PRAHA - Polícia Juhomoravského kraja zastavila pri náhodnej kontrole v okolí mesta Hodonín pri slovenských hraniciach dodávku, v ktorej sa tiesnilo 33 utečencov. Prevádzača na mieste zadržala. Polícia to uviedla vo štvrtok večer na sociálnej sieti X, informuje spravodajkyňa.

"Krátko pred deviatou hodinou zastavili juhomoravskí policajti pri náhodnej kontrole blízko Hodonína pri slovenských hraniciach bielu dodávku. Vnútri sa tiesnilo 33 migrantov, z toho 10 detí," uviedla polícia. Doplnila, že išlo o občanov Sýrie.

archívne video

Tento parlament už nezmôže nič, migrantami už by sa mala zaoberať nová vláda, myslí si Pellegrini (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Prevádzač je podozrivý z trestného činu

"Zaistení migranti budú po uskutočnených neodkladných úkonoch v rámci readmisie ponúknutí na vrátenie späť na Slovensko," dodala česká polícia. Prevádzač je podozrivý z trestného činu organizovania a umožnenia nedovoleného prekročenia štátnej hranice.

V septembri sa podobných prípadov v okolí stalo niekoľko. Jedného prevádzača policajti zadržali po tom, ako im priamo v Hodoníne unikal s dodávkou, v ktorej bolo 27 sýrskych migrantov. Začiatkom mesiaca našli ďalšiu skupinou sýrskych migrantov v blízkosti Prostějova. Ocitli sa tam podľa polície pri ceste zo Slovenska do Nemecka po tom, ako ich prevádzač dostal na aute defekt.

Viac o téme: HraniceUtečenciPolícia Migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu