Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podľa Šeligu Fico migrantmi iba straší: Po voľbách sa táto téma skončí

Juraj Šeliga
Juraj Šeliga (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico straší migrantmi a útočí na políciu. Po voľbách sa téma nelegálnej migrácie skončí. Uviedol to nezaradený poslanec z mimoparlamentnej strany Demokrati Juraj Šeliga po tom, ako poslanci neotvorili mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR iniciovanú Smerom-SD. Fico chce podľa neho migráciou prekryť iné témy, napríklad korupčné kauzy. Smer-SD chcel na schôdzi riešiť obnovenie hraničných kontrol.

Šeliga pripomenul, že tému migrácie mohli vyriešiť na mimoriadnej schôdzi NR SR minulý týždeň, keď mohli poslanci zrušiť vydávanie potvrdenia o zotrvaní na Slovensku každému cudzincovi. "Tu sa ukazuje ten bohapustý populizmus, ktorý predvádza," odkázal Ficovi.

Archívne video: Tlačová konferencia strany Smer SD

Tlačová konferencia strany Smer SD (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Demokrati chcú zároveň mimoriadne zasadnutie Ústavnoprávneho výboru NR SR v súvislosti s konaním generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Na zvolaní sa podľa Šeligu dohodli s predsedom výboru Milanom Vetrákom (OĽANO). "Je tu jasná disproporcia ako generálna prokuratúra rozhodovala v minulosti a akým spôsobom rozhoduje dnes. Paragraf 363 slúži na to, aby niektoré veci boli zametené pod koberec, hoci ani nebolo vznesené obvinenie," povedal poslanec.

Viac o téme: Robert FicoDemokratiJuraj ŠeligaNelegálna migrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu