Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Toto je záchranár, ktorý mal brutálne znásilniť študentku Soňu (22): Putuje do väzby

Obvinený prichádza na súd Zobraziť galériu (5)
Obvinený prichádza na súd (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Slovenskom už takmer týždeň otriasa prípad študentky Sone, ktorú našli zranenú a v bezvedomí pred nemocnicou v Petržalke. V tejto súvislosti je už obvinený zdravotník, ktorý ju mal intoxikovať a znásilniť. V prípade sa vynára stále viac podrobností o ňom, ako aj o okolnostiach trestného činu.

Aktualizované 12:40 Hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak informoval o tom, že súd vzal do väzby obvineného záchranára, ktorý je trestne stíhaný za znásilnenie, a to z dôvodu preventívnej väzby. "Sudca skonštatoval dôvodnosť trestného stíhania, rozhodnutie nie je právoplatné," uviedol Adamčiak. 

Krajský súd v Bratislave poslal do väzby obvineného záchranára (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 12:20 Sudca pre prípravné konanie poslal záchranára Iva P., ktorý je obvinený zo znásilnenia závažnejším spôsobom, do väzby. 

Toto je záchranár, ktorý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Toto je záchranár, ktorý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Agresívny a výbušný

Pre televíziu Markíza prehovoril muž, ktorý obvineného 54-ročného zdravotníka z bratislavských Vajnor pozná. Vraj má výbušnú povahu a býval často agresívny na pacientov. Napriek tomu v práci trávil väčšinu času, niekedy aj 300 hodín mesačne. Údajne sa na neho opakovane sťažovali praktikantky, ktorých mal obťažovať, no nikto to neriešil. Obvinený je údajne rozvedený a má dve deti. 

Zdravotník obvinený zo znásilnenia študentky Sone prichádza na súd (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dvadsaťdvaročná Soňa zmizla minulú nedeľu nadránom, kedy ju nastúpila na autobus domov, no tam už nedorazila. Po zhruba 26 hodinách ju našli ležať v bezvedomí a s viacerými zraneniami pred nemocnicou na Antolskej v Petržalke. 

Toto je záchranár, ktorý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Pohotovostný pátrací tím)

Po únose si vzal voľno 

Podozrivého zadržala polícia vo štvrtok v okolí Pezinskej Baby. Neskôr s ním prišla na záchranársku stanicu vo Vajnoroch, kde zaisťovala dôkazy a lieky, ktoré sa nachádzali u muža v skrinke. Opiátmi, ktoré odcudzil v práci, mal omámiť Soňu, a tak sa jej zmocniť. Lieky vraj na stanici zmizli aj v minulosti. Pár dní pred únosom aj po ňom si obvinený vzal voľno, čo tiež podľa polície poukazuje na jeho spojenie s prípadom.

Toto je záchranár, ktorý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Prípad vyšetrujú ako trestný čin znásilnenia. "Na základe doposiaľ vykonaných dôkazov dňa 15. 09. 2023 vzniesol obvinenie pre zločin znásilnenia 54-ročnému I.P. z Bratislavy. V prípade preukázania viny páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov," informoval hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff. 

Viac o téme: ZáchranárZnásilnenieSoňaúnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu