Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Novinky v prípade unesenej študentky Sone: Z jej slov mrazí! Prehovoriť mala o otrasných spomienkach

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook )

BRATISLAVA - Študentka Soňa, ktorá mala nedobrovoľne skončiť v rukách záchranára a niekoľko hodín po nej pátralo celé Slovensko, už vypovedala. Z jej slov behá mráz po chrbte. Mladá žena prehovorila o tom, čo si pamätá z osudných momentov.

archívne video

Krajský súd v Bratislave poslal do väzby obvineného záchranára (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Informácie priniesla TV Markíza s odvolaním sa na uznesenie bratislavského krajského súdu. Soňa záhadne zmizla v septembri na ceste z autobusovej zastávky. Hľadalo ju celé Slovensko, bola v každých správach, po mladej žene však akoby sa zľahla zem. Po 26 hodinách však nastal zlom. V skorých ranných hodinách ju našli ležať na zemi pred nemocnicou Antolská v Petržalke. Bola intoxikovaná a potrebovala zdravotnú pomoc. Polícia okamžite začala trestné stíhanie vo veci trestného činu znásilnenia a neúnavne hľadala páchateľa.

Novinky v prípade unesenej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Netrvalo dlho a v rukách mužov zákona skončil aktívny 54-ročný záchranár Ivan. Práve v práci sa mal dostať aj k opiátom, ktorými zdrogoval Soňu. Obvinený muž putoval následne do preventívnej väzby. Medzitým sa v médiách objavili znepokojivé informácie o tom, že sa mal Ivan zle správať aj k svojim kolegyniam na záchranke, hrozivé boli aj slová jeho bývalého priateľky, ku ktorej sa mal správať agresívne.

V uznesení je opísané, čo sa dialo potom, ako sa Soňa po vystúpení z autobusu ocitla v rukách násilníka. „Následne ju odniesol na rukách do svojho osobného motorového vozidla a odišli na neznáme miesto, kde poškodenú držal proti jej vôli, kedy jej viackrát aplikoval doposiaľ neznámu látku s obsahom benzodiazepínu... Obvinený ju mal vyzliecť, manipulovať s ňou v kúpeľni vo vani,“ píše sa dokumente. DNA mladej študentky mali nájsť na kľučke v záchranárovom aute. V čase zadržania mal pri sebe striekačky s rôznymi látkami vrátane ketamínu. Samotná Soňa mala vypovedať o tom, že bola nahá a dotýkal sa jej nahý chlap.

Novinky v prípade unesenej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Advokáti obvineného muža však tvrdia, že nevidia dôvod na to, aby bol držaný vo väzbe. Soňa podľa nich nejasne opísala podozrivého a na udalosti si nepamätá. Zamietli aj záver ošetrujúceho lekára. Ani podľa senátu neobsahujú lekárske nálezy žiadne objektívne medicínske ani právne dôkazy o násilí, súd ale zároveň nič také nevylúčil. Polícia má k dispozícii aj videozáznam obvineného z Obchodnej ulice, kde sa správa tak, „akoby na niekoho vyčkával.....Nemožno teda vylúčiť jeho dlhodobý zámer konať spôsobom, z ktorého je podozrivý.“

Viac o téme: ZáchranárPátranieŠtudentkaUzneseniePolícia Soňaúnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu