Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

SLEDUJEME ONLINE Čaká Slovensko ďalšia apokalypsa? Počasie opäť ukazuje svoju silu! Hrozia prívalové povodne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - V okresoch Spišská Nová Ves a Poprad hrozí v priebehu štvrtkového predpoludnia prívalová povodeň. Pre oba okresy vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) hydrologickú výstrahu. Pre okres Spišská Nová Ves platí zvýšená výstraha druhého stupňa.

13:50 Slovensko zasiahli masívne búrky. "Dopoludnia spadlo od 10-30 mm ale lokálne aj viac ako 60 mm zrážok. Postupom studeného na východ môžu ešte v priebehu dnešného dňa vznikať búrky, najmä na východe Slovenska. Doteraz sa búrky výraznejšie neprejavili," informujú o tom na sociálnej sieti Meteorpess SK 

 

Dnes nastala zmena počasia, ktorá súvisí s postupom studeného frontu. Ochladilo sa a rozpršalo, dopoludnia spadlo od...

Posted by Meteopress SK online on Thursday, September 14, 2023

11:35 Podľa informácií Severe Weather Slovakia o.z. prevláda na väčšine nášho územia zamračené a upršané počasie. "Zrážky máme na západnom Slovensku na Považí, na Orave a Kysuciach a taktiež v okolí Tatier a Spiša. Slabá blesková aktivita je momentálne v okolí Vernára. Zrážky sa budú počas dňa presúvať zo západu na východ, kde by počas dňa mohli vzniknúť aj slabé lokálne búrky ( okolie Košíc a krajný juhovýchod)," poznamenali na sociálnej sieti.

"Vzhľadom na prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov," spresnil SHMÚ.

Archívne video: Nočná búrka nad Bratislavou

Nočná búrka nad Bratislavou (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

SLEDUJEME ONLINE Čaká Slovensko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Meteorológovia vyhlásili tiež výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Do 11.00 h platí pre okresy Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča, Poprad, Sabinov a v Starej Ľubovni.

Rozšíril výstrahu pred búrkami i povodňami na východe Slovenska

Hrozba búrok a prívalovej povodne sa vo štvrtok predpoludním rozšírila na ďalšie okresy východného Slovenska. Výstraha pred búrkou platí pre takmer celý Prešovský a väčšinu Košického kraja. Na webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

SLEDUJEME ONLINE Čaká Slovensko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Hydrologická výstraha, ktorou meteorológovia varujú pred povodňou z prívalových zrážok, sa po aktualizácii týka okrem okresov Poprad a Spišská Nová Ves aj okresov Prešov, Gelnica, Sabinov a Levoča. "Vzhľadom na prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov," spresnil SHMÚ.

Viac o téme: PovodeňPočasiePredpoveďSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu