Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

HZS až do odvolania neodporúča prechod cez Tri kopy, sú tam uvoľnené skaly

Horská záchranná služba
Horská záchranná služba (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

ŽIAR - Horská záchranná služba (HZS) až do odvolania neodporúča prechod cez Tri kopy v Západných Tatrách. V exponovanom úseku chodníka zabezpečenom reťazami došlo k uvoľneniu skaly. Záchranári o tom informujú na svojom webe.

Udalosť nahlásili turisti prechádzajúci turisticky značenou trasou cez Tri Kopy vo štvrtok (7. 9.) v popoludňajších hodinách. Podľa HZS sa skala zachytila o kotvenie reťaze a ohrozovala bezpečnosť turistov. Na miesto letel vrtuľník ministerstva vnútra. Posádka na miesto dopravila dvoch horských záchranárov aj s materiálom potrebným na odstránenie skaly, ktorú po zabezpečení miesta uvoľnili. 

 

Odstránenie skalného bloku na TZCH na Troch kopách a pomoc vyčerpaným turistom V popoludňajších hodinách dňa 07.09.2023...

Posted by Horská záchranná služba on Thursday, September 7, 2023

"Na mieste sa však nachádzajú aj ďalšie voľné skaly, pri ktorých hrozí uvoľnenie. Trasa cez Tri kopy je stále nebezpečná, keďže hrozí pád ďalších skál," priblížili z HZS. Počas zásahu požiadali horských záchranárov o pomoc dvaja českí turisti, ktorí sa nachádzali na Hrubej kope a z dôvodu vyčerpania neboli schopní zísť do údolia. Turistov letecky transportovali vrtuľníkom do ústia Žiarskej doliny, odkiaľ už pokračovali samostatne.

Viac o téme: UpozornenieZápadné TatryHorská záchranná službaUvoľnené skaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu