Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obyvatelia v strachu! Prípadov vlámania do bytov neustále narastá: Polícia varuje

Polícia upozorňuje na viaceré prípady vlámania do bytov v Bratislave
Polícia upozorňuje na viaceré prípady vlámania do bytov v Bratislave (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia upozorňuje na viaceré prípady vlámania do bytov. Na sociálnej sieti vyzýva občanov, aby si viac všímali pohyb neznámych osôb po schodiskách a vo vchodoch bytových domov, ale aj označenie dverí a zárubní silikónovým lepidlom na spodnej alebo vrchnej časti.

 "V štyroch prípadoch začali policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. Tieto prípady sa vyznačujú rovnakým konaním páchateľov - tí poškodia zámky dverí a vniknú do bytov," uviedla polícia na sociálnej sieti.V tejto súvislosti polícia odporúča obyvateľom bytov, aby pred odchodom na dovolenku starostlivo zamkli dvere a zavreli okná. Pripomína, aby nezabúdali ani na podkrovie, poschodie, malé strešné či pivničné okná.

 

OPÄŤ UPOZORŇUJEME☝ ☝BUĎTE OSTRAŽITÍ A POZRITE SA, ČI NEMÁTE DVERE OZNAČENÉ SILIKÓNOM! ➡Koncom minulého mesiaca sme Vás...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Wednesday, September 6, 2023

Odporúča tiež požiadať počas neprítomnosti príbuzných či dôveryhodných známych alebo susedov, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu. "Nezaťahujte okná roletami - dávate tým na vedomie, že nie ste doma," radí polícia. Pripomína, že ak majú obyvatelia bytov a domov nainštalovaný bezpečnostný systém, mali by ho pred odchodom z domu zapnúť. V prípade evidencie podozrivých osôb alebo označenia dverí na bytoch odporúča informovať aj susedov, prípadne políciu.

Viac o téme: VlámanieUpozorneniePolícia BratislavaByty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu