Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vláda by mala zrušiť mimoriadnu situáciu v súvislosti s KORONAVÍRUSOM, tvrdí Pellegrini

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vláda by mala zrušiť mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou, na pomoc by mala vyslať armádu a mala by obmedzovať nelegálnych migrantov na slobode. Zároveň by mala odvolať policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorý situáciu s nelegálnou migráciou nezvládol. Uviedol to predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini po utorkovom stretnutí s premiérom Ľudovítom Ódorom.

archívne video

TK strany Hlas SD Silný program pre silný štát (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

"Premiéra sme požiadali, aby zvážil ukončenie mimoriadnej situácie z titulu pandémie nového koronavírusu. Pretože táto mimoriadna situácia zahŕňa obmedzenie možnosti zaistiť migrantov na slobode alebo ich deportovať, vyhosťovať mimo Slovenska," povedal šéf Hlasu. Zároveň pripomenul, že štát má k dispozícii vlastné zariadenia, v ktorých môže migrantov obmedziť na slobode. Je to podľa exministerky vnútra Denisy Sakovej (Hlas-SD) právne čisté a Slovensko to má zahrnuté v zákone o pobyte cudzincov. Na pomoc s nelegálnou migráciou má byť povolaná aj armáda.

Hamranove tlačové konferencie neupokojujú situáciu

Má pomáhať polícii na dvoch frontoch, a to udržiavať poriadok a robiť kontroly na vytypovaných miestach. "Otvorene som premiérovi povedal, že na jeho mieste by som Hamrana okamžite odvolal z funkcie policajného prezidenta, pretože nezvláda túto situáciu," podotkol Pellegrini. Hamranove tlačové konferencie podľa neho neupokojujú situáciu na Slovensku, naopak, vzbudzujú vášne. Ódor sa podľa predsedu Hlasu téme venuje a v stredu (6. 9.) na vláde plánuje predstaviť opatrenia. "Nešlo o žiadnu dohodu s premiérom. Išlo skôr o tlmočenie nášho pohľadu," skonštatoval.

 

Policajný prezident Štefan Hamran nám včera oznámil, že na migrantov si „musíme zvyknúť“. Nie, pán Hamran, ľudia na...

Posted by Peter Pellegrini on Tuesday, September 5, 2023

Premiér je podľa jeho hovorcu Petra Majera v súvislosti s nelegálnou migráciou v kontakte s viacerými lídrami politických strán. "Pre ich pracovný program väčšinou telefonicky. Viac informácií bude komunikovať po zajtrajšom rokovaní vlády," uviedol Majer.

Viac o téme: PandémiaPeter PellegriniKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu