Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tvrdá rana pre Kotlebovcov: Známa sociálna sieť im zrušila kanál! Pravidlá platia pre všetkých, odkazuje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Len pár týždňov pred voľbami prišli kotlebovci o svoj kanál na komunikačnej platforme YouTube. Nejde o prvý prípad, kedy ĽS NS takýmto spôsobom prišla o svoj účet. Spoločnosť im odkazuje, že pravidlá platia pre všetkých.

Archívne video: Marian Kotleba o tom, že koronavírus priniesli do Európy nelegálni migranti

Marian Kotleba o tom, že koronavírus priniesli do Európy nelegálni migranti

O tom, že Google zrušil Kotlebovcom kanál, informuje portál živé.sk Pristúpili k tomu preto, že strana Mariana Kotlebu obchádzala pravidlá. „Tento účet bol zrušený z dôvodu porušenia zmluvných podmienok služby YouTube,“ píše sa v hlásení, ktoré sa zobrazí návštevníkom zrušeného kanála. „Nový kanál bol vytvorený po predchádzajúcom zrušení pôvodného kanála. Používatelia, ktorým bol v minulosti zrušený kanál, nesmú na YouTube používať, vlastniť, ani vytvárať iné kanály. Takéto nové kanály môžeme úplne zrušiť, najmä pokiaľ na nich dochádza k opätovnému nahrávaniu videí. Pravidlá služby YouTube platia pre všetkých,“ vysvetlila pre portál riaditeľka pre komunikáciu spoločnosti Google pre Českú republiku a Slovensko Alžbeta Houzarová.

Predošlý kanál strany s názvom ĽS Naše Slovensko v NR SR zmazal YouTube ešte v decembri 2020 a to kvôli opakovaným porušeniam pravidiel týkajúcich sa šírenia nenávistných prejavov a zdravotníckych dezinformácií. V tom čase mal cez 26-tisíc odberateľov a bol jedným z najdôležitejších komunikačných prostriedkov strany na sociálnych sieťach.

YouTube v polovici júna zablokoval taktiež sieť kanálov podporujúcich Republiku, ktorú vytvorili práve odídenci od Kotlebu. Zrušený bol fanúšikovský kanál Milana Mazureka či mediálne projekty Kulturblog a Konzerva. Celkovo takto YouTube zrušil deväť kanálov.

Viac o téme: Sociálna sieťYou TubeKotlebovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu