Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalší otrasný prípad v Dolnom Kubíne: Kňaz od 12-ročnej školáčky vyžadoval orálny sex!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

DOLNÝ KUBÍN - Už druhý prípad zneužívania detí kňazom sa stal v Dolnom Kubíne. Farár, ktorý tam dlhé roky pôsobil, je obžalovaný zo sexuálneho zneužívania. Od školáčky vyžadoval orálny sex.

Ďalší kňaz, ktorý dlhé roky pôsobil v Dolnom Kubíne, ide pred súd. Peter čelí obžalobe zo zneužívania vtedy len 12-ročnej školáčky, od ktorej vyžadoval orálny sex a potom ju zobral na spoveď. O prípade informovala televízia Markíza"My sme boli na škole, bola som šiestačka na cirkevnom gymnáziu a on tam bol hlavný kňaz. Mne to bolo odporné, ako aj všetci o tom hovorili," hovorí dievča. 

Idem pritom už o druhý prípad zneužívania detí kňazom v Dolnom Kubíne. Pred súd sa predtým postavil iný kňaz, ktorý zneužíval iné dievča. Prokuratúra v Dolnom Kubíne mu dala podmienku na tri roky, rovnako chcela dohodu o vine a treste uzavrieť aj s Petrom. Spis si na dopracovanie vyžiadala Generálna prokuratúra. 

archívne video

Kňaz Jaroslav Klíč v kázni o LGBTI+ komunite po tragédii na Zámockej (Zdroj: YouTube)

"Mal by ísť do basy na tvrdo, nie dostať podmienku, veď to je výsmech. On spôsobil traumu na celý život. Nie niekoľko rokov, ale celý život," povedalo dievča pre televíziu.

Viac o téme: KňazŠkoláčkaOrálny sexDolný KubínZneužívanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu