Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Panika na východe: Muž sa vyhrážal ohňom, neverili, že by toho bol schopný, matka a dieťa museli vyskočiť z okna!

Muž sa odhodlal k podpaľačstvu. Zobraziť galériu (2)
Muž sa odhodlal k podpaľačstvu. (Zdroj: Gettyimages.com)

SNINA - Do poslednej chvíle si netrúfli povedať, že by bol niečoho podobného schopný, no nakoniec sa celá situácia zmenila na boj o prežitie. Reč je o traumatizujúcom zážitku z horného Zemplína, kde sa v meste Snina odohrala hrôza, ktorú poznáme len z kriminálnych filmov. Muž sa žene s malým dieťaťom vyhrážal podpaľačstvom, no jeho reči neboli len plané sľuby hrôzy. Nakoniec urobil niečo hrôzostrašné.

archívne video

Prezident Hasičského a záchranného zboru Mikulášek: Hasiči sa na súťaž pripravujú veľmi zodpovedne (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Sninčan sa žene vyhrážal podpálením, tá sa skryla

Celú drámu podrobne sledovala TV JOJ. Hrozný prípad sa odohral v jednom z bytov v Snine. Žene s len 8-ročným synom sa muž najprv vyhrážal slovne. Žena tieto slová zobrala vážne, a tak sa zo strachu rozhodla ukryť u blízkej rodiny. "46-ročný Sninčan v byte na ulici Študentskej vulgárne nadával žene, že ju zapáli a podpáli. Žena z bytu z dôvodu obavy o život a zdravie odišla," povedala o prípade hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Škrtol zápalkou s vedomím, že v byte je dieťa

Chladnokrvnosť muža popisuje aj fakt, že sa rozhodol podpáliť vchodové dvere do bytu aj s tým vedomím, že sa v ňom nachádza spomínaný malý syn. Nikto však predtým nepredpokladal, že by muž mohol svoje slová premeniť na skutky. "Muž podpálil vchodové dvere bytu, následný požiar spôsobil zhorenie koženky na dverách, došlo aj k zadymeniu spoločných priestorov na chodbe," doplnila ešte Ligdayová.

Panika na východe: Muž
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Skok z okna bol nebezpečný a žena sa zranila.

Následne sa do bytu začal valiť hustý dym. Problémom boli práve horiace dvere, a tak sa cez ne žena s malým synom nemohli dostať von. Žena preto začal konať. Vo veľkom nezepečenstve sa rozhodla vyskočiť cez okno aj s malým synom. Aj keď išlo o byt na prvom poschodí, žena sa po dopade vážne zranila. "Sestra skočila cez okno vonku," povedali príbuzní poškodenej ženy. 

"Pri udalosti došlo k zraneniu jednej osoby, ktorej zasahujúci hasiči poskytli do príchodu posádky RZP neodkladnú zdravotnú starostlivosť," popísala prípad hovorkyňa KR HaZZ v Prešove Miroslava Knišová.

Podpaľač si posedí v base

Po celej dráme sa do prípadu vložila aj polícia. Tá muža obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania a poškodzovania cudzej veci. Vyšetrovanie už dokonca bolo aj ukončené. Sudca ho následne uznal vinným z oboch prečinov. "Súd obvinenému uložil nepodmienečný súhrnný trest odňatia slobody na jeden rok a jeden mesiac so zaradením do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia," povedala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Rozhodnutie okresného súdu je právoplatné.

Viac o téme: PožiarOheňPodpaľačPolícia SninaHorný Zemplín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu