Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Posun v prípade postrelenej kadetky Michaely: Inšpekcia ukončila vyšetrovanie, takýto je záver

Postrelená študentka Michaela a bývalý zamestnanec policajnej akadémie Vladimir.
Postrelená študentka Michaela a bývalý zamestnanec policajnej akadémie Vladimir. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Len dvadsaťročnú Michaelu postrelil na policajnej akadémie pedagóg Vladimir Šeparnev. Stalo sa tak počas nedovoleného výcviku. Michaela ostala ochrnutá a má doživotné následky. Inšpekcia teraz uznala, že to bol pracovný úraz.

Nešťastná udalosť na Policajnej akadémii: Inštruktor postrelil študentku! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Veľké nešťastie sa stalo 1. marca v priestoroch streleckého polygónu na Akadémii Policajného zboru. Vtedajší pedagóg Vladimir Šeparnev tam viedol strelecký krúžok, ktorý mal zakázaný. Doteraz nie je známe, ako sa mu ostré náboje dostali do zbrane, no postrelil len 20-ročnú Michaelu. Nadaná športovkyňa tak ostala s doživotnými následkami pripútaná na invalidný vozík. 

Prokurátor podal v júni na Šeparneva obžalobu. Doteraz však nebolo známe, či incident vyhodnotia ako pracovný úraz a či tak bude Michaela dostávať pravidelnú rantu. Inšpekcia však vyšetrovanie ukončila, infomujú Aktuality

"Z dôvodu, že nadriadený nevyhodnotil úraz kadetky Policajného zboru a nepostupoval podľa zákona a interných predpisov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, je dodatočne povinný vypracovať záznam o registrovanom služobnom úraze," ozrejmili z tlačového odboru portálu. To v praxi znamená, že podľa kontroly utrpela prváčka Michaela služobný úraz a akadémia má k tomu vypracovať potrebný záznam, aby si mohla uplatniť svoje zákonné nároky.

Viac o téme: InšpekciaVyšetrovaniePostrelenáKadetkaPolicajná akadémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu