Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Banskej Bystrici bude 78 okrskov: O prenosnú volebnú urnu treba požiadať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Počas volieb do Národnej rady SR, ktoré sa uskutočnia 30. septembra od 7.00 do 22.00 h, bude na území mesta Banská Bystrica zriadených 78 volebných okrskov. Obyvatelia môžu zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, požiadať o hlasovanie do prenosnej volebnej schránky.

Ako v utorok informoval Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora, volič o hlasovanie mimo volebnej miestnosti môže požiadať obec sám alebo prostredníctvom inej osoby. V deň konania volieb musí kontaktovať okrskovú volebnú komisiu.

archívne video O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo skoro 73-tisíc občanov

O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo skoro 73-tisíc občanov (Zdroj: Topky/Maarty)

"Urobiť tak môže len v územnom obvode volebného okrsku, pre ktorý bola okrsková volebná komisia zriadená. Tá vyšle k voličovi dvoch svojich členov s prenosnou volebnou schránkou, hlasovacími lístkami, obálkou a so zoznamom voličov," uviedol Strelec.

Nahlasovať žiadosti o voľbu do prenosnej volebnej urny je možné telefonicky v pracovných dňoch od 7.30 do 15.00 h na jedno z troch telefónnych čísel: 048/4330 720, 048/4330 725 a 048/4330 726. V prípade elektronického nahlásenia treba žiadosť poslať na e-mailovú adresu: podatelna@banskabystrica.sk. V nej je potrebné uviesť meno a priezvisko voliča, adresu trvalého pobytu spolu s poschodím, ako aj približný čas pre hlasovanie do prenosnej schránky.

Viac o téme: VoľbyUrnaBanská BystricaOkrsky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu