Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hnutie Progresívne Slovensko vyzýva na odvolanie riaditeľa SIS Michala Aláča

Progresívne Slovensko Zobraziť galériu (2)
Progresívne Slovensko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) vyzýva na odvolanie riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča, ktorého Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v rámci akcie Rozuzlenie. Predseda hnutia Michal Šimečka zdôraznil vážny bezpečnostný a reputačný problém pre Slovensko. Informoval o tom riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva.

Šimečka upozornil na závažnosť obvinení, ktoré sa týkajú bývalého aj súčasného riaditeľa SIS, riaditeľa Národného bezpečnostného úradu a ďalších. Šimečka poukázal na dlhodobé podozrenia voči nim a ich inštitúciám. Odvolanie Michala Aláča malo podľa neho prísť už skôr. Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Tomáš Valášek, ktorý pôsobí v PS, považuje za potrebné pozrieť sa aj na fungovanie spravodajských zložiek.

VIDEO NAKA od skorého rána zasahuje na viacerých miestach, aj v NBÚ

NAKA od skorého rána zasahuje na viacerých miestach, aj v NBÚ (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok (17. 8.) obvinila viacero osôb. Obvinenie Michala Aláča a ďalších štyroch osôb sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

Hnutie Progresívne Slovensko vyzýva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: OdvolanieRiaditeľVýzvaSISProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu