Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Republika za svoje výroky zacvaká: Pred voľbami môžu prísť o tisíce! Súd očakáva ospravedlnenie známemu lekárovi

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images, Meta- Facebook, TASR/ Jaroslav Novák)

BRATISLAVA/ NITRA – Úrážlivé a nenávistné komentáre na osobu známeho lekára Petra Sabaku majú konečne svoju dohru. Podľa rozhodnutia okresného súdu v Nitre musí hnutie Republika pod vedením bývalého člena kotlebovej ĽSNS Milana Uhríka musí strana za svoje prehrešky zaplatiť sumu vo výške 15-tisíc eur. Známemu lekárovi sa budú musieť navyše ospravedlniť na Facebooku. Proti rozhodnutiu súdu sa však ešte môžu odvolať.

archívne video

Naliehavá VÝZVA lekárov: Dajte sa očkovať! Zomierajú mladší, najhoršie nás ešte len čaká (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Súčasťou rozhodnutia súdu je podľa portálu Aktuality aj povinnosť strany ospravedlniť sa Petrovi Sabakovi na sociálnej sieti Facebook. Strana zároveň nemôže až 48 hodín po zverejnení ospravedlnenia na stránku z dôvodu, aby ospravedlnenie nebolo prekryté. Portál upozorňuje, že rozhodnutie je zatiaľ neprávoplatné, Republika sa môže odvolať na Krajský súd v Nitre.

Republika za svoje výroky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Dôvodom súdu bola žaloba strany Republika od Sabaku, ktorý ich na súd dotiahol kvôli hanlivým útokom na jeho osobu, ktoré sa na sociálnych sieťach uverejňovali počas pandémie covid. Sabaka žiadal odškodné vo výške 100-tisíc eur. Predseda strany Uhrík sa bránil, že strana nemá povinnosť kontrolovať vyjadrenia svojich členov. Dodal, že statusy boli na stránku zverejňované bez jeho vedomia.

Súd konštatoval, že statusy zverejnené na profile Republiky obsahovali nepravdivé a hanlivé tvrdenia o Sabakovi, „najmä o tom, že dostal finančnú odmenu, za schvaľovanie nezmyselných covid opatrení, že je zbabelec, pachtivec po peniazoch, ktorý uprednostňuje biznis pred pacientmi, covidový prorok" čo podľa súdu vážnym spôsobom zasiahlo do práva na ochranu osobnosti lekára.

Republika za svoje výroky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Súdy začínajú fungovať!

K celej situácii sa vyjadril aj člen strany SaS Miroslav Žiak. „Konečne začínajú fungovať súdy!“ komentoval Žiak. „Táto skupina náckov v kravatách, konečne pochopí, že urážať, klamať a manipulovať nebudú donekonečna! Sú to celkom dobré správy, po tom marazme, ktorý tu bol,“ dodal. Predstavitelia strany Republika sa k rozhodnutiu súdu zatiaľ nevyjadrili.

 

KONEČNE ZAČÍNAJÚ FUNGOVAŤ SÚDY! Táto skupina náckov v kravatách, konečne pochopí, že urážať, klamať a manipulovať nebudú donekonečna! Sú to celkom dobré správy, po tom marazme, ktorý tu bol. ;)

Posted by Miroslav Žiak on Thursday, August 17, 2023
Viac o téme: RepublikaMilan UhríkOdškodnéPeter SabakaOspravedlnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu