Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodiči pozor! Donovaly budú neprejazdné: V obci sa chystá osádzanie mosta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DONOVALY - Vodiči cez horský priechod Donovaly v utorok (15. 8.) a v stredu (16. 8.) neprejdú. Priamo v obci sa bude osádzať lávka pre peších, preto cestu I/59 od centrálnej križovatky Donovaly smer Ružomberok na dva dni pre dopravu úplne uzavrú. Avizovala to obec na svojej webovej stránke a aj autobusový dopravca, spoločnosť Arriva Liorbus.

Dopravca zároveň cestujúcich žiada, aby zvážili potrebu cestovať do Banskej Bystrice, prípadne využili železničnú dopravu, najmä z Ružomberka do mesta pod Urpínom. Obchádzková trasa Banská Bystrica - Ružomberok povedie cez Banskú Bystricu - Harmanec - Turčianske Teplice - Martin - Ružomberok, ako aj Banskú Bystricu - Podbrezovú - Mýto pod Ďumbierom - Kráľovu Lehotu - Liptovský Hrádok - Ivachnovú - Ružomberok. Obchádzková trasa Žiar nad Hronom - Ružomberok povedie cez Žiar nad Hronom - Kremnicu - Hornú Štubňu - Turčianske Teplice - Martin - Ružomberok.

archívne video Husté sneženie na dopravnom ťahu Banská Bystrica - Donovaly

Husté sneženie na dopravnom ťahu Banská Bystrica - Donovaly (Zdroj: TASR/ Ján Krošlák)

Pustia iba ľudí, ktorí tam bývajú

Ako informovala polícia a riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Banská Bystrica Slovenskej správy ciest (SSC) Miloš Kreth, na Donovaly počas úplnej uzávery pustia iba ľudí, ktorí tam bývajú, prípadne turistov s hotelovými poukazmi.

SSC vykonáva v smere od Banskej Bystrice do Ružomberka stavebné práce na viacerých úsekoch tejto cesty medzinárodného významu. Podľa Kretha ide celkovo o štyri stavby v hodnote zhruba 20 miliónov eur z eurofondov. Práce potrvajú minimálne do konca tohto roka. Vodiči preto musia strpieť výrazné dopravné obmedzenia a počítať so zdržaním. Pri plánovaní cesty by si skôr mali zvoliť horský priechod Šturec, respektíve Čertovicu, v závislosti od cieľového miesta.

Viac o téme: MostVodičiNeprejazdnéDonovaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu