Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Posun v prípade muža, ktorý ušiel z psychiatrickej nemocnice! Má kriminálnu minulosť, bol nebezpečný

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

KREMNICA - Muž, ktorý v pondelok (23. 10.) opustil areál psychiatrickej nemocnice v Kremnici, sa v minulosti dopustil násilného trestného činu. Uviedla to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. V tomto čase je už našťastie v rukách polície.

43-ročného muža zadržala dnes na poludnie hliadka polície z Turčianskych Teplíc.

 

‼️PSYCHIATRICKÉHO PACIENTA NA ÚTEKU PRED MALOU CHVÍĽOU ZADRŽALI POLICAJTI‼️ 43-ročného muža, ktorý včera (23.10.)...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Tuesday, October 24, 2023

Muž ma za sebou násilnú minulosť. "V čase vyšetrovania skutku po zabezpečení dôkazového materiálu z odboru zdravotníctva bolo trestné stíhanie zastavené, nakoľko zo znaleckých posudkov bolo zrejmé, že osoba trpí duševnou poruchou, pri ktorej nebol v čase spáchania skutku schopný rozoznať nebezpečenstvo jeho konania," uviedla Kováčiková. 

Archívne video: Atlét v celoštátnom pátraní: Muž utekal pred policajtom, aby sa vyhol väzeniu

Atlét v celoštátnom pátraní: Muž utekal pred policajtom, aby sa vyhol väzeniu (Zdroj: Facebook/Policie ČR)

Znalci zároveň podľa jej slov ďalej uviedli, že jeho pobyt na slobode môže byť z psychiatrického hľadiska pre spoločnosť nebezpečný. Mužovi bola v tom čase nariadená súdom ústavná psychiatrická liečba.

Riaditeľ Psychiatrickej nemocnice prof. Matulaya v Kremnici  Vladimír Husárček uviedol, že muž bol hospitalizovaný na otvorenom oddelení zariadenia. "Podľa mojich prvých informácií bol pacient umiestnený na otvorenom oddelení, to znamená, že mal voľný pohyb po areáli. My nie sme nápravnovýchovné zariadenie, sme nemocnica, takže niektorí pacienti sú na uzavretom, niektorí na otvorenom oddelení," poznamenal s tým, že nie je náročné areál opustiť bez súhlasu ošetrujúceho personálu.

Polícia v pondelok večer informovala, že z psychiatrickej nemocnice v Kremnici ušiel 43-ročný Marcel z Veľkého Krtíša, ktorý môže byť nebezpečný pre okolie. Muž je 175 cm vysoký, zavalitej postavy, váži 130 kg, má modro-zelené oči. Oblečenú by mal mať čiernu bundu, čierne nohavice. V hornej časti tela má rozsiahle tetovanie a nad ľavým okom piercing.

Viac o téme: útekNásilný trestný činPsychiatrická liečebňaKremnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu