Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Osudové hodiny pre Tibora Gašpara: Vyšetrovateľ podal návrh na jeho väzbu! Rozhodovať bude súd aj prokurátor

Tibor Gašpar Zobraziť galériu (4)
Tibor Gašpar (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ podal návrh na väzbu exšéfa polície Tibora Gašpara, ktorý je deviatkou na kandidátke strany Smer-SD. V návrhu figuruje aj meno bývalého policajta Romana Stahla.

TK strany SMER – SSD: Výzva prezidentke Čaputovej, aby zasiahla do hrubého porušovania ľudských práv predstaviteľov opozície (Zdroj: Facebook/ SMER -SSD)

Ak bude dozorový prokurátor súhlasiť s návrhom, bude posunutý na Špecializovaný trestný súd, informoval portál TvNoviny. Ten by mal v nasledujúcich hodinách rozhodnúť o tom, či Tibor Gašpar s Romanom Stahlom skončia vo väzbe alebo budú stíhaní na slobode.

Návrh na vzatie do väzby je následkom policajnej akcie Ezechiel 7. Informoval o tom odbor komunikácie Prezídia Policajného zboru (PZ), správu potvrdil aj advokát Tibora Gašpara Marek Para. Podnet podal vyšetrovateľ službukonajúcemu prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry spolu s kompletným vyšetrovacím spisom.

Osudové hodiny pre Tibora
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Polícia zároveň reagovala na sobotné medializované vyhlásenia, podľa ktorých je polícia nečinná a nepracuje cez víkend. "Vyšetrovateľ nepretržite od včerajšieho dňa, aj dnes, vykonáva v tejto veci úkony na Národnej kriminálnej agentúre," ozrejmila s tým, že výsledkom úkonov je podnet na väzobné stíhanie obvinených.

Tibora Gašpara a Romana Stahla zadržali v piatok (11. 8.) v skorých ranných hodinách v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti. Okrem nich je obvinený aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Policajnému exprezidentovi spolu s Norbertom Bödörom vzniesli obvinenie z troch skutkov kvalifikovaných ako prečin podplácania. Tretiemu obvinenému Romanovi Stahlovi vniesli obvinenie zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a troch skutkov kvalifikovaných ako zločin prijímania úplatku.

Obvinený Norbert Bödör na policajnom prezídiu pred výsluchom Roberta Fica
Zobraziť galériu (4)
Obvinený Norbert Bödör na policajnom prezídiu pred výsluchom Roberta Fica  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Korupčné skutky sa týkajú podplácania verejného činiteľa v súvislosti s vyšetrovaním trestných vecí vedených na NAKA týkajúcich sa spoločnosti Doprastav, Váhostav a Technopol.

Viac o téme: SmerTibor GašparŠpecializovaný trestný súdVäzbaProkuratúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu