Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Hlas-SD chce presadiť pomoc pri budovaní vodovodov a kanalizácií

Hlas-SD Zobraziť galériu (2)
Hlas-SD (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Hlas-SD chce presadiť pomoc pri budovaní vodovodov, kanalizácií a čistiarní odpadových vôd. Chce dofinancovať viac rozostavané stavby vodovodov a kanalizácií. Plánuje tiež aktualizovať plán budovania verejných kanalizácií.

"Táto základná infraštruktúra musí byť samozrejmosť a nie výnimočnosť. Hlas-SD je pripravený po úspešných parlamentných voľbách najskôr dofinancovať viac ako dve desaťročia rozostavané stavby vodovodov a kanalizácií. Aj preto chce po voľbách aktualizovať Pellegriniho vládou schválený plán budovania verejných kanalizácií, ktorých vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera neplnili," uviedol v stanovisku člen predsedníctva strany Hlas-SD Michal Kaliňák.

archívne video Slovensko za vlády Hegera a Matoviča schudobnelo, tvrdí Hlas SD

Slovensko za vlády Hegera a Matoviča schudobnelo, tvrdí Hlas SD (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Tvrdí, že vláda súčasného šéfa Hlasu-SD Petra Pellegriniho schválila plán rozvoja verejných kanalizácií na roky 2021 až 2027 vo výške takmer 1,6 miliardy eur, no duo Heger s Matovičom ho odsunuli na vedľajšiu koľaj.

TK strany Hlas-SD: Slovensko za Matoviča a Hegera schudobnelo
Zobraziť galériu (2)
TK strany Hlas-SD: Slovensko za Matoviča a Hegera schudobnelo  (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Strana sa odvoláva na výsledky kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR, ktorý skonštatoval, že tempo pripájania domácností k verejnej kanalizácii je slabé. Ročne nedosahuje ani jedno percento. Podiel obyvateľov napojených na kanalizáciu sa v roku 2021 oproti roku 2015 zvýšil len o päť percent a nedarí sa dosiahnuť ani rozvojový cieľ zásobovať pitnou vodou minimálne 90 percent občanov Slovenska.

Viac o téme: PomocBudovanieHlas-SDVodovodyKanalizácieVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu