Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Veľký podvod s lístkami na známy festival: Sú za bezkonkurenčné ceny! Prísť môžete o celoživotné úspory

(Zdroj: Getty Images)

TRENČÍN – Trenčianske letisko aj tento rok ožije hudobným festivalom Grape, ktorý majú v obľube mnohí slovenskí, ale aj zahraniční milovníci hudby. Na svoje si však nechcú prísť len oni, ale aj prešpekulovaní podvodníci, ktorí zacítili príležitosť na nezákonné obohatenie sa.

Archívne video: Bitka medzi tínedžermi 

Bitka medzi tínedžermi (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Polícia upozornila, že v súvislosti s festivalom Grape im ľudia nahlásili podvodný predaj vstupeniek neznámymi osobami, ktoré nie sú nijako prepojené s organizátorom. „Podvodníci predávajú lístky za bezkonkurenčné ceny, čo nie je pri ´last minute´ festivalových vstupenkách nič neobvyklé, problematické je na tom to, akým spôsobom ich predávajú," tvrdí polícia. 

 

🍇 BEZKONKURENČNÁ CENA, RÝCHLE JEDNANIE A VYBIELENÝ ÚČET = TAKTO SA PREDÁVAJÚ PODVODNÉ LÍSTKY NA GRAPE 👉 V súvislosti s...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Thursday, August 10, 2023

Na odovzdanie lístkov od vás ale najskôr požadujú platbu kartou. „Nie odoslaním peňazí cez účet, kde zadávate iba IBAN. Ale aby ste do platobnej brány zadali číslo karty so všetkými citlivými údajmi,“ uviedla polícia detaily. Práve v tomto bode nastane problém, ktorý vás môže stáť celoživotné úspory.

Podľa polície až 99 percent internetových podvodov dnes prebieha presne takto. „Podvodník vám zašle link na platobnú bránu, ktorá v skutočnosti nie je platobnou bránou, len stránkou vytvorenou na zber dát,“ vysvetlili. Na tejto stránke zadáte údaje z vašej karty, ktoré priamo odovzdáte páchateľovi a on ich bude môcť zneužiť na to, aby vám vybielil účet. K dispozícii bude mať všetky finančné prostriedky na vašom bežnom účte.

Viac o téme: PodvodLístkyPolícia GrapeFestival
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu