Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Výborná správa pre milovníkov leta: Valí sa na nás vlna horúčav, opäť budú tridsiatky! V TENTO deň príde zlom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Meteorológovia majú dobré správy. Leto sa vracia! Prvý deň s teplotou 30 stupňov Celzia si užijeme už tento týždeň. Poteší aj informácia, že nádherné letné dni by nemali kaziť ani popoludňajšie búrky. Slnečné lúče by si malo užiť celé Slovensko, aj keď na juhozápade bude o niečo teplejšie ako na ostatnom území.

archívne video

Ľudia sa počas vysokých teplôt osviežujú rôznymi spôsobmi (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Kým v júli sme si užili príjemné letné počasie, začčiatok augusta prekvapil a prinesol veľmi nepriaznivé počasie. Početné prehánky a búrky vyvrcholili sériou povodní. Podobné počasie panovala aj v ďalších európskych krajinách a dovolenkári tak zažili pri mori nielen slnečné dni, ale aj viac búrok ako zvyčajne. Našťastie, táto vlna je za nami a v nasledujúcich dňoch by mal august ukázať svoju letnú tvár. 

Zlom príde v nedeľu

Ešte dnes nás najmä na strednom a východnom Slovensku čakajú prehánky, ale od západu sa už začne nad našu oblasť nasúvať výbežok tlakovej výše, informuje portál imeteo.sk. Na západnom Slovensku však bude slnenčné počasie, ktoré sa bude stále zlepšovať. Už v piatok sa tlaková výš  bude nachádzať nad Rakúskom, čo znamená pre nás slnečné počasie. V sobotu sa stred tlakovej výše presunie nad východné Slovensko a vtedy pocítime konečne riadnu zmenu. Kým do soboty sa budú teploty pohybovať do +29 °C, v nedeľu dorazí vlna tridsiatok.

Výborná správa pre milovníkov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Čaká nás nádherný letný týždeň

Teploty nad 30 stupňov Celzia sa nad Slovenskom udržia aj celý budúci týždeň a teploty sa budú šplhať dokonca až k 35 stupňom Celzia! Nebezpečné búrky by sa vyskytovať nemali a tak si užijeme naozaj klasický letný čas s horúčavami. 

Viac o téme: PočasieHorúčavy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu