Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Možný koniec mimoriadnej situácie pre KORONAVÍRUS sa bude riešiť vo štvrtok

Ľudovít Ódor
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Stretnutie so zástupcami rezortov v súvislosti s možným zrušením mimoriadnej situácie pre pandémiu COVID-19 bude vo štvrtok (10. 8.). Vyplýva to z vyjadrenia premiéra Ľudovíta Ódora po stredajšom rokovaní vlády.

"Všetky ministerstvá budú hovoriť o tom, ako by to zasiahlo do ich chodu, kompetencií. Je snaha to zrušiť, ale nie je snaha to zrušiť tak, aby sme poškodili niektorým ľuďom, ktorí pomoc potrebujú," uviedol. Poukázal pritom na to, že niektoré opatrenia či odklady splátok sú na daný mimoriadny stav naviazané. "Keď nič iné, tak my to musíme prehodiť na druhý mimoriadny stav, ktorý existuje," dodal.

Archívne video

Predseda vlády SR Odór: Svet, v ktorom sa nerešpektujú základné práva slobody je pre nás neprijateľný (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Minister zdravotníctva Michal Palkovič skonštatoval, že v tejto veci sú v aktívnej komunikácii s úradom vlády. "Za náš sektor môžeme povedať, že máme riešenia, no nie je to vec len ministerstva zdravotníctva," uzavrel.

Mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 vyhlásila vláda od 12. marca 2020. V súčasnosti na Slovensku platí aj mimoriadna situácia pre hromadný prílev cudzincov v súvislosti s vojnou na Ukrajine.

Viac o téme: Mimoriadna situáciaKoronavírusĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu