Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ministerstvo hospodárstva SR bude pri pomoci s energiami postupovať podľa programového vyhlásenia vlády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Rezort hospodárstva bude pri pomoci s vysokými cenami energií na rok 2024 postupovať v zmysle programového vyhlásenia vlády. Uviedla to hovorkyňa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Mária Pavlusík v súvislosti s minulotýždňovými informáciami Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) o výraznom náraste cien elektriny a plynu v budúcom roku, ak vláda neprijme mimoriadne opatrenia.

"Ministerstvo hospodárstva SR berie na vedomie najnovšiu analýzu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví týkajúcu sa možného nárastu cien energií v budúcom roku. Pokiaľ ide o pomoc štátu v súvislosti s vysokými cenami energií v roku 2024, v predmetnej otázke bude MH SR postupovať a prehodnocovať tento systém pomoci v zmysle vládou SR schváleného Programového vyhlásenia vlády SR, a to s cieľom zvýšiť adresnosť takéhoto systému a motiváciu efektívne hospodáriť s energiami. Ďalšie podrobnosti sú nateraz predčasnou otázkou," spresnila.

archívne video 

Únia miest Slovenska tvrdí, že samosprávy vedia určite počkať na vyplatenie kompenzácií za energie: Skôr by pomohlo odpustenie covidových pôžičiek (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Hovorca ÚRSO Radoslav Igaz v piatok (28. 7.) informoval, že pri absencii mimoriadnych opatrení vlády SR by koncové ceny elektriny pre domácnosti na rok 2024 mohli oproti dnes platným cenám vzrásť v priemere o 81 % a v prípade plynu až o 110 %.

Viac o téme: PomocEnergieProgramové vyhlásenie vládyMinisterstvo hospodárstva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu