Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

POZOR V regáloch sa objavila nebezpečná hojdačka! Známy obchodný reťazec ju sťahuje z predaja

Na slovenskom trhu sa objavila nebezpečná hojdačka Zobraziť galériu (2)
Na slovenskom trhu sa objavila nebezpečná hojdačka (Zdroj: soi.sk)

BRATISLAVA - Po vlastnej hojdačke túži snáď každé malé dieťa. Ide o sortiment, ktorý sa dá kúpiť už aj v bežných obchodných reťazcoch, nie len v špecializovaných predajniach. Slovenská obchodná inšpekcia vydáva varovanie rodičom, ktorí svojim deťom zakúpili hojdačku v obchodnej sieti Kaufland, a naliehavo ich vyzýva, aby hojdačku nepoužívali a vrátili ju.

"Dodávateľ Kaufland SR v.o.s. radí proti ďalšiemu používaniu produktu „3-v-1 Hojdačka“ značky „Kidland“ s produktovým číslom 373598_2204," informovala inšpekcia na svojej webovej stránke.

Výrobca OWIM GmbH & Co. KG vydal oznam o stiahnutí detskej hojdačky „3-v-1 Hojdačka“ značky „Kidland“, s číslom modelu 373598_2204, z dôvodu potenciálnych bezpečnostných rizík. Spoločnosť identifikovala výrobnú chybu, ktorá môže spôsobiť nekontrolované nakláňanie hojdačky dopredu alebo dozadu, čo predstavuje potenciálne riziko zranenia užívateľa.

Na slovenskom trhu sa objavila nebezpečná hojdačka
Zobraziť galériu (2)
Na slovenskom trhu sa objavila nebezpečná hojdačka  (Zdroj: soi.sk)

Toto stiahnutie výrobku sa týka výlučne uvedeného modelu hojdačky "Kidland", ktorý je uvedený na zadnej strane výrobku. Ostatné produkty značky „Kidland“, predovšetkým iné modely hojdačiek, nie sú stiahnutím výrobkov ovplyvnené.

Chyba sa odhalila po tom, ako spoločnosť identifikovala výrobnú chybu na sedadle hojdačky, čo vyvolalo obavy o stabilitu výrobku. Spoločnosť OWIM GmbH & Co. KG vo svojom vyhlásení zdôraznila potenciálne riziko pre spotrebiteľov a dôrazne ich vyzvala, aby okamžite prestali používať odvolanú hojdačku.

Po oznámení výrobcu o odvolaní produktu, maloobchodný reťazec Kaufland okamžite stiahol dotknutý produkt z predaja, aby sa zabezpečilo, že nebudú prebiehať ďalšie predaje.

Pre zákazníkov, ktorí už produkt zakúpili, ponúka spoločnosť plnú náhradu ceny. Túto možno uplatniť v ktorejkoľvek predajni Kaufland, dokonca aj bez potreby predloženia pokladničného bloku, čím demonštruje proaktívne úsilie o zabezpečenie bezpečnosti a spokojnosti spotrebiteľa.

V tomto čase potenciálneho rizika preukazujú OWIM GmbH & Co. KG a Kaufland záväzok voči bezpečnosti spotrebiteľov tým, že rýchlo konajú na nápravu situácie a minimalizujú potenciálne škody na spotrebiteľoch.

Viac o téme: HojdačkaKauflandKidland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu