Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Evakuovaní sa vrátili domov, toluén je v bezpečí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

Zvolen - Hasičom sa večer podarilo odtiahnuť maďarský kamión, ktorý s nákladom jedovatej horľaviny havaroval včera ráno pri Kremnických Baniach na strednom Slovensku.

Do svojich domovov sa následne mohli vrátiť asi dve desiatky evakuovaných obyvateľov obce. ČTK o tom informoval Slavomír Blaho, operačný dôstojník hasičov zo Žiaru nad Hronom.

Cestu cez obec sprejazdnili krátko pred 19:30. Hasiči nakoniec nemuseli prečerpať 23 ton toluéndiizokyanátu do náhradnej cisterny. Pre túto zvažovanú operáciu muselo po nehode kamióna podľa starostu Konráda Schwarza opustiť svoje domovy blízko miesta havárie približne 20 obyvateľov obce.

"Cisternu odvezie náhradný ťahač späť do Maďarska," povedal Blaho. Poškodený ťahač budú pravdepodobne opravovať na Slovensku.

Maďarský kamión zišiel zo zatiaľ neznámej príčiny do priekopy. Pri nehode sa nikto nezranil, z vozidla uniklo približne desať litrov nafty, ktorú hasiči zachytili.

Podobná nehoda maďarského kamióna s toluénom sa stala vlani v marci pri Rimavskej Sobote. Hasiči vtedy evakuovali z blízkeho okolia 160 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu