Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Školáci zbili muža v jeho dome drevenými hranolmi

Bratislava/Košice - Šesťročný pobyt za mrežami hrozí dvom školákom, ktorí spolu s ďalšími deťmi v stredu minulý týždeň prepadli a zbili istého muža v jeho dome v Ďurkove pri Košiciach.

Vyšetrovateľ 15-ročného chlapca a jeho 14-ročného kamaráta obvinil z lúpeže a porušovania domovej slobody, informovala ČTK policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

"Muža kopali a udierali päsťami i drevenými hranolmi po celom tele a požadovali vydanie peňazí," uviedla Demjanovičová. Na lúpeži sa podľa nej zúčastnili aj dvaja ďalší maloletí chlapci vo veku 10 a 13 rokov.

Žiaci špeciálnej základnej škody však z lúpeže odišli naprázdno, pretože prepadnutý muž mal len prázdnu peňaženku. Školáci mu ešte pred odchodom drevenými hranolmi porozbíjali aj okná v izbe. Hoci sa žiakom lúpež nepodarila, ich obeť si bude ešte asi šesť týždňov liečiť zranenia, ktoré jej spôsobili.

Muž utrpel zlomeninu rebier, členka a rôzne odreniny. Na zariadení domu mu tiež vznikla škoda asi 2000 korún. Podľa policajných štatistík deti a mladí ľudia ročne spáchajú tisícky trestných činov.

Mladí sa vrážd dopúšťajú zriedkavo, najčastejšie však kradnú, vylupujú obchody a stánky, podieľajú sa aj na vykrádaní a krádežiach áut. Deti sú trestané aj za výtržníctvo a držbu drog. Od roku 2006 už za svoje skutky pykajú aj 14-roční, keďže sa vtedy znížila hranica trestnej zodpovednosti z 15 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu