Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nová dotačná výzva má zlepšiť prístupnosť kultúry pre zdravotne postihnutých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Ministerstvo kultúry (MK) SR vyhlásilo novú dotačnú výzvu pre projekty, zamerané na fyzickú debarierizáciu a podporu prístupnosti kultúry a kultúrnej infraštruktúry pre osoby so zdravotným postihnutím. Oprávnení žiadatelia sa o podporu môžu uchádzať do 11. augusta.

"Príspevok je možné využiť napríklad na bezbariérové vstupy, bezbariérové plošiny a výťahy, bezbariérové hygienické zariadenia, vodiace hmatové línie, orientačné nápisy v Braillovom písme," priblížilo MK. Rezort alokoval 100.000 eur, použil pritom nevyčerpané prostriedky z prvej vyhlásenej výzvy. Maximálna výške príspevku pre jeden projekt je 30.000 eur. "Povinná výška spolufinancovania je 20 percent," dodáva ministerstvo. 

archívne video Ministerstvo kultúry začalo s pasportizáciou pamiatok

Ministerstvo kultúry začalo s pasportizáciou pamiatok (Zdroj: Ministerstvo kultúry SR)

Žiadosti posúdi hodnotiaca komisia

Žiadosti posúdi hodnotiaca komisia, rozhodnutie o poskytnutí, resp. neposkytnutí dotácie vydá ministerstvo do konca septembra. Výzva je súčasťou programu Kultúra znevýhodnených skupín, ktorého cieľom je uľahčiť znevýhodneným skupinám obyvateľstva prístup ku kultúre, podporovať rozvoj ich kultúrnych práv - odstraňovať fyzické, mentálne a informačné bariéry.

Viac o téme: ProjektyVýzvaMinisterstvo kultúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu