Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Priebeh a sčítavanie výsledkov volieb môžu sledovať pozorovatelia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Pozorovatelia môžu vo volebných miestnostiach sledovať priebeh parlamentných volieb a priebeh zisťovania výsledkov volieb. Pozorovateľom môže byť ktokoľvek, musí to oznámiť predsedovi okrskovej volebnej komisie. Uviedli to z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR. Voľby môžu prísť sledovať aj pozorovatelia vyslaní medzinárodnými organizáciami.

Pozorovatelia sú povinní dodržiavať pokyny predsedu okrskovej volebnej komisie a zdržať sa zasahovania do činnosti komisie. Nesmú narúšať pokoj a nahliadať do osobných údajov voličov.

Archívne video

Policajný prezident Štefan Hamran sa vyjadril ku koncu Ivana Šimka vo funkcii ministra vnútra (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pozorovateľov možno z volebnej miestnosti vylúčiť, len ak by bol ohrozený priebeh hlasovania, sčítavania hlasov alebo z dôvodu nedostatočnej kapacity volebnej miestnosti. Predčasné parlamentné voľby sa budú konať v sobotu 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48 hodín predo dňom konania volieb. Kandiduje v nich 24 politických strán alebo hnutí a jedna koalícia.

Viac o téme: VoľbyVýsledkyParlamentnéPredčasné2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu