Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vo volebnej miestnosti treba na preukázanie totožnosti občiansky preukaz: Pas vám stačiť nebude

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Volič vo volebnej miestnosti preukazuje svoju totožnosť výlučne občianskym preukazom (OP). Upozorňuje na to Ministerstvo vnútra (MV) SR. Nestačí sa teda preukázať napríklad cestovným pasom. Voliči by si mali skontrolovať platnosť občianskeho preukazu.

Pokiaľ si volič práve vybavuje nový občiansky preukaz, môže sa preukázať potvrdením o jeho vybavovaní. "Ak volič disponuje potvrdením o občianskom preukaze alebo žiadosťou o vydanie občianskeho preukazu od orgánu Policajného zboru, takýto dokument nahrádza občiansky preukaz pri legitimovaní voliča vo volebnej miestnosti," uviedla hovorkyňa MV Zuzana Eliášová.

Vo volebnej miestnosti treba
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra

Právo voliť do Národnej rady SR má občan SR, ktorý najneskôr v deň konania volieb dovŕši 18 rokov. Prekážkou práva voliť je zákonom ustanovené obmedzenie osobnej slobody z dôvodu ochrany verejného zdravia, ak osobitný zákon v čase pandémie neustanoví inak. Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom. Kandiduje v nich 24 politických strán alebo hnutí a jedna koalícia.

Viac o téme: Občiansky preukazPasParlamentné voľbyVoľby 2023Totožosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu