Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hlasovacie lístky pre voľbu poštou zverejní ministerstvo najneskôr do konca júla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR zverejní hlasovacie lístky pre voľbu poštou v parlamentných voľbách hneď potom, ako bude vykonaná dôkladná korektúra, úprava a hneď ako budú hlasovacie lístky opatrené pečiatkou štátnej komisie. Najneskôr tak urobí do konca júla. Pre TASR to uviedli z tlačového odboru rezortu.

"Dôkladná kontrola a korektúra a správnosť vytlačených údajov na hlasovacích lístkoch zabezpečia korektný a bezproblémový priebeh volieb," uviedol tlačový odbor MV. Požiadať o voľbu poštou vo voľbách do Národnej rady SR možno najneskôr do 9. augusta listom alebo elektronicky. Volič musí čakať na hlasovacie materiály, ktoré mu na adresu v cudzine zašle MV najneskôr 21. augusta. Pokiaľ volič požiadal elektronicky, od MV dostane obálku na hlasovanie, návratnú obálku a poučenie o spôsobe hlasovania.

Hlasovacie lístky si musí stiahnuť z webu MV a vytlačiť sám. Ak požiadal o voľbu poštou písomne, poštou mu prídu okrem obálok aj hlasovacie lístky. Volič musí zaslať volebné materiály späť tak, aby boli doručené najneskôr 29. septembra. Odošle ich na adresu MV, ktorá je uvedená na návratnej obálke.Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna. Kandiduje v nich 24 politických strán alebo hnutí a jedna koalícia. Štátna volebná komisia v uplynulom týždni zaregistrovala kandidátne listiny.
 

Viac o téme: Hlasovacie lístkyMinisterstvo vnútraVoľba poštou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu