Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nové skutočnosti v prípade Benjamina, ktorý podpálil školu: V krvi mal viac ako jedno promile!

Gymnázium pre nadané deti, ktoré podpálil jeho študent, rekonštuujú
Gymnázium pre nadané deti, ktoré podpálil jeho študent, rekonštuujú (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Začiatkom letných prázdnin podpálil 18-ročný Benjamin bratislavské gymnázium, ktoré navštevoval. Tragické je, že sám pritom prišiel o život. Predtým zapálil aj 14 áut vo firme, v ktorej pracoval.

Benjamin založil požiar na prvom poschodí bratislavského gymnázia pre nadané deti. Podľa medializovaných informácii to bol šikovný študent, ktorý sa učil na samé jednotky a budúci rok mal končiť. Tragédiou však je, že muži zákona našli v priestoroch školy obhorené telo. Ako informuje portál noviny.sk, telo už stotožnili. "Na základe DNA testov došlo k stotožneniu osoby nájdenej zhorenej administratívnej časti školy," uviedol pre portál hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. Súčasne povedal, že uhorenej osobe bol zistený alkohol v krvi viac ako 1,2 promile. V prípade aj naďalej prebieha prípravné konanie a doposiaľ nebolo nikomu vznesené obvinenie.

Len 18-ročný Benjamin potom, čo podpálil 14 áut vo firme, v ktorej pracoval, sa skútrom odviezol do školy. Tam po zborovni a ďalších miestnostiach rozlial benzín a zapálil ho. Sám pritom prišiel o život, pravdepodobne sa udusil splodinami. Benjamin bol kamarát s Jurajom K., ktorý vlani v októbri zastrelil Juraja a Matúša pred barom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave. Obaja navštevovali aj rovnaký krúžok karate, čo dokazujú aj fotografie. 

Takto teraz vyzerá bratislavské gymnázium, ktoré podpálil študent (Zdroj: Topky/Maarty)

Po požiari ostala v bratislavskej škole spúšť, najmä v zborovni, kde požiar vypukol. V škole nefunguje elektrina a bolo otázne, či ju na jeseň vôbec otvoria. Zničilo sa aj množstvo študijných materiálov, pomôcok a tiež napríklad počítače. V utorok sa však začalo so sanačnými prácami. Školu, našťastie, netreba zbúrať, ale budú ju rekonštruovať. Občianske združenie na podporu detí AVOS spustilo aj zbierku cez ĽudiaĽuďom, kde sa snažia dosiahnuť 100-tisíc eur pre obnovu školy. 

 

Viac o téme: PodpáleniePolícia BratislavaBenjaminŠkolaŠkola pre nadané deti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu